Ekstra Bladet

Legenderne Willie Nelson og Merle Haggard sadler op igen

- THOMAS TREO

Willie Nelson & Merle Haggard Django and Jimmie ( Legacy/ Sony) Udkommer mandag Willie Nelson fyldte 82 for nyligt, og Merle Haggard har rundet 78, hvilket immervæk er noget af en bedrift, når man tænker på, hvad de to slyngler har været igennem af røg og hamp samt sprut, stoffer og landevej.

Texansk suppedas

Countrystj­ernernes forudsigel­ige nye duet- album, ’ Django and Jimmie’, er dog

Merle Haggard og Willie Nelson – de to veteraner fortsætter mangeårigt pladesamar­bejde.

knap så imponerend­e.

Det er jo nok for meget at forlange, at så garvede gubber ligefrem genopfinde­r sig selv, men det gjorde deres ven Johnny Cash ikke desto mindre på mageløs vis sidst i karrieren.

Nelson og Haggard hylder manden, der gik i sort, med alt for forgængeli­ge ’ Missing Ol’ Johnny Cash’, som ikke vil få nogen til at savne ham yderligere.

Titelnumme­rets cadeau til Django Reinhardt og Jimmie Rodgers er mere veldrejet og et lidt for sjældent bevis på, at knarkene kan knirke uden den klang af texansk suppe, steg og is, der ellers Willie og Merle er bedst, når de synger om Nelson og Haggard på vemodige ’ Live This Long’, hvor de med vanlig galgenhumo­r proklamere­r, at de ville have passet bedre på sig selv, hvis de havde vidst, de ville leve så længe.

Og især Haggards overdådige vokalpragt har i hvert fald taget skade.

På en plade med nye og gamle numre swinger en genindspil­ning af Haggards ’ Swinging Doors’ ikke, og Bob Dylans ’ Don’t Think Twice, It’s All Right’ findes formentlig i 400 flottere versioner.

Hjertevarm­en er lummer, men for to legender, der burde være gået helt kolde for årtier siden, er det unægtelig godt gået. Eller snarere stavret.

tom@ eb.dk

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark