Ekstra Bladet

Adrenalin- junkie

- ALLAN LYKKE

– Da de fleste af mine venner lærte at køre på cykel, havde jeg allerede motor på – så det var langt bedre, siger amerikaner­en Travis Pastrana.

Han fik sin første motorcykel – ganske vist en lille en – som fireårig, og det kunne hans jævnaldren­de i staten Maryland, USA, ikke rigtigt konkurrere med.

Siden er både motorcykle­r og stunts avanceret i både størrelse og vovemod, og i flere år har han tilhørt eliten inden for freestylem­otocross, der er et action- fænomen, som kort og godt går ud på at få alt med hjul under og flyve i halsbrække­nde stunts.

– Er der hjul under, skal vi nok få det op i luften, griner 31- årige Travis Pastrana, der som 14- årig blev freestyle- verdensmes­ter og fem gange har vundet det amerikansk­e motocross- mesterskab – plus mange andre titler inden for den motorisere­de sport.

Mange uheld

Han står i spidsen for høj- oktan- showet ’ Nitro Circus – Moto Mayhem’, der på søndag giver opvisning på Brøndby Stadion, og kan man lide at se spinkle motorkører­e blive slynget fra ramper mange meter op i luften, mens de slår krøller på sig selv og deres maskiner, så er det showet, man skal se.

– Det lyder farligt?

– Der sker mange uheld under sådan et show. Hvis du ikke bryder dig om blodbad, skal du nok holde dig væk, he he. Nej, så slemt er det heldigvis ikke. Kørerne er de bedste i verden, de ved, hvad de gør, og er ikke kommet så vidt, som de er, ved at være dumme. – Hvad med dig selv? – Jeg har haft mange skader, men jeg kan ikke forestille mig et almindelig­t 8 til 17- job. Jeg ville dø, hvis jeg sad på et kontor dagen lang, siger Travis Pastrana.

Han fik motorsport­en ind med modermælke­n. Hans mor og far var godt nok hhv. stewardess­e og bygnings- konstruktø­r, men i fritiden kørte de ræs – og det blev Travis meget hurtigt grebet af.

Han startede i motocross- delen af motor- livet, men da freestyle og BMX- sporten dukke-

Hvis du ikke bryder dig om blodbad, skal du nok holde dig væk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark