Ekstra Bladet

MODIGT MOBBEOFFER Mor: Rikkes skole har været helt fantastisk

12- årig skoleelev, der fik dødstrusle­r på Instagram, har haft nogle hektisk dage i mediemølle­n

- NYNNE HEIN MØLLER FOTO: ANDERS BROHUS EKSTRA BLADET 27. MAJ.

Det har været nogle hektiske dage for 12- årige Rikke Nielsen og hendes familie fra Randers. For to dage siden blev den Instagram- side, der flød over med dødstrusle­r rettet mod hende lukket, og siden har hun været i aviser og på tv for at fortælle om oplevelsen med den grove internet- mobning.

Familien har haft besøg af journalist­er, og siden er turen gået til København for at medvirke i DR's ' Aftenshowe­t'. Og TV2 havde såmænd arrangeret et møde med kendis- bloggeren Mascha Vang, hvis blog- indlæg mandag aften for alvor havde bragt fokus på Instagram- mobbesiden.

Travlt med medier

Familien Nielsen var onsdag stadig i København, hvor de tidligt i morges var forbi Radio24syv. Derfor er Rikke endnu ikke vendt tilbage til sine klassekamm­erater på Hadsundvej­ens Skole, men sammen med sin mor skal hun i dag mødes med skoleinspe­ktøren. skoleforva­ltningen, som har tilbudt os rigtig meget hjælp. Det er en fantastisk skole, der er så gode til at tage tingene op, når der er noget, siger Rikkes mor, Hanne Nielsen, til Ekstra Bladet.

Tiden vil vise, om Rikke eventuelt vender tilbage til skolen i dag efter mødet med skoleinspe­ktøren.

– Hvis hun er klar, kan hun tage de sidste timer. Hvis ikke, tager hun nok i skole på fredag. Og måske skal jeg følge hende til og fra skole de første par dage, siger Hanne Nielsen, der dog forsikrer, at hendes datter tager det fint. Rikke Nielsen var bl. a. meget benovet over at møde Mascha Vang; et møde, TV2 havde arrangeret, uden hun vidste det.

– Hun var helt færdig, da Mascha åbnede døren. Hun er sateme også god og var selv meget berørt, og de har skrevet lidt sammen siden, siger Hanne Nielsen.

Ifølge Hanne Nielsen er der endnu intet nyt fra politiet, som fik sagen anmeldt tirsdag og efterforsk­er den med stor alvor.

Det vides heller ikke, hvem der står bag Instagram- siden med dødstrus- lerne rettet mod Rikke Nielsen.

Men Hanne Nielsen er glad for, at datterens sag har sat fokus på internet- mobning:

– Nu kan vi ikke gøre mere, men vi håber, at nogen vil holde fast i problemati­kken, så den ikke dør. Vi håber, nogen vil være med til at gøre noget, siger hun til Ekstra Bladet.

nhm@ eb.dk

 ??  ?? Rikke Nielsen og hendes mor er glade for den store mediebevåg­enhed, Rikkes mobbe- sag har fået.
Rikke Nielsen og hendes mor er glade for den store mediebevåg­enhed, Rikkes mobbe- sag har fået.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark