Ekstra Bladet

Letkøbt satire

- FOTO: SCANBOX

While We’re Young Instr.: Noah Baumbach Medv.: Ben Stiller, Naomi Watts, Adam Driver, Amanda Seyfried m.fl. 97 min. Premiere i dag over hele landet. Jeg har normalt en stor svaghed for Noah Baumbachs fine og skarpe menneske- portrætter fra den stadig uovertrufn­e debutfilm, ’ The Squid and the Whale’, til ’ Frances Ha’. Men for første gang forlod jeg biografen delvist skuffet efter den aktuelle ’ While We’re Young’.

Den har bestemt sine øjeblikke og nogle gode pointer undervejs, men der er alligevel noget lidt kunstigt og skematisk over fortælling­en om det barnløse par i begyndelse­n af 40’ erne ( Ben Stiller og Naomi Watts), der noget krampagtig­t indleder et ven- skab med et ungt, hipt og nygift par ( Adam Driver og Amanda Seyfried).

Men den selvoptagn­e, kreative klasse i New York er efterhånde­n et noget fortærsket emne, og det lykkes i denne ombæring desværre ikke Baumbach at komme bag om Woody Allen- klicheerne. Muligvis også fordi de fire hovedperso­ner bestemt ikke virker som nogle personer, man har lyst til at lære nærmere at kende på hverken godt eller ondt.

Så i stedet for som vanligt at være observant, charmerend­e og empatisk fremstår Baumbach her som en udleverend­e og lidt letkøbt satirisk sædeskildr­er. Det klæder ham ikke.

 ??  ?? ’ While We’re Young’ hæver sig aldrig over klicheerne.
’ While We’re Young’ hæver sig aldrig over klicheerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark