Ekstra Bladet

SIKKERHEDE­N

STALKERE: Caroline Wozniacki har haft ubehagelig­heder med natlige opkald og folk, der vil tæt på hende, men hun håber ikke, at en øget sikkerhed vil gå ud over fan- kontakten

-

PARIS ( Ekstra Bladet): Forleden blev Roger Federer temmelig vred over, at en fan uantastet løb ind til ham efter en kamp på Roland Garros.

Mens det reelt var en ubetydelig episode, blev der strammet op på sikkerhede­n, og tennisspor­ten er desværre rig på tilfælde, hvor såkaldte stalkere har generet tennisspil­lere – og især de kvindelige af dem.

For en måned siden kom det frem, hvordan en dansk mand længe havde truet den rumænske topspiller Simona Halep via flere tusind Twitter- beskeder, og tidligere har stjerner som Anna Kournikova, Maria Sharapova og Williams- søstrene haft deres ubehagelig­e forfølgere.

Værst var Seles

Det værste tilfælde, som i 1993 blev overværet af millioner af tv- seere, fandt sted i 1993, hvor Monica Seles blev stukket ned bagfra under et sidebytte på banen. Gerningsma­nden var en psykisk syg fan af hendes konkurrent, Steffi Graf.

Caroline Wozniacki kender til at blive generet, men det har været i et noget mildere omfang, og hun håber ikke, at en øget sikkerhed vil gå ud over kontakten med sportens fans.

– Jeg har været ude for lidt forskellig­t. Det er aldrig kommet så tæt på, at jeg har følt mig virkelig truet, men det har da været ubehagelig­t, siger hun.

– Men der er sket forskellig­e underlige ting. Der har været nogen, der har stået uden for anlægget og ventet, men det har vi klaret ved at få nogen fra turneringe­n til at kigge på det.

– Det mest irriterend­e har været folk, der pludselig ringer på hotelværel­set klokken tre- fire om natten. Om de prøver at få fat i en eller bare er fans af en modstander, der vil sørge for, at man ikke kan få sovet ordentligt, ved jeg ikke. Jeg ved ikke, hvordan de er sluppet igennem, men nu har jeg fået bedre sikkerhed i forhold til den slags.

Kan lide nærkontakt

– Jeg har heller ikke oplevet noget på banen, der har gjort mig utryg. Der kan være gange, hvor der har været så mange omkring en efter træning, så man næsten ikke kunne komme ud fra banerne, men det har jeg bare taget med turneringe­n, så vi har fået nogle flere folk på.

Personligt kan jeg godt lide at være tæt på fansene. Uden dem ville det ikke være det samme. Som yngre ville jeg da også have syntes, det var fedt at kunne komme tæt på de spillere, jeg så op til

Caroline Wozniacki sætter pris på, at der bliver holdt øje, men hun håber ikke, at det går ud over nærkontakt­en med folk, der bare vil tæt på stjernerne.

– Personligt kan jeg godt lide at være tæt på fansene. Uden dem ville det ikke være det samme. Som yngre ville jeg da også have syntes, det var fedt at kunne komme tæt på de spillere, jeg så op til.

Især de fire grand slams har øget sikkerhede­n efter de seneste terror- attentater rundt omkring, men det er ikke noget, som arrangører­ne vil gå i detaljer omkring.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark