Ekstra Bladet

Dagens mand TJU- BACCA

- FOTO: AP/ALIK KEPLICZ

efter en finale, hvor den colombians­ke angriber blev den helt store helt, da det spanske mandskab sejrede med 3- 2 over Dnipro.

Med to træffere gjorde han sig selv til matchvinde­r mod FC Københavns tidligere Champions League- modstander, der ellers bed godt fra sig undervejs i den polske hovedstad Warzsawa. Det ukrainske mandskab nåede sågar både at komme foran og gøre comeback, men til syvende og sidst måtte de kapitulere, da Bacca beviste, hvorfor han er en af konti- nentets mest ombejlede angribere.

Først da han køligt driblede forbi Dnipro- keeper Boyko og for første gang i kampen bragte Sevilla på sejrskurs med sin 2- 1- scoring. Og senere da han med en kølig afslutning midt i straffespa­rksfeltet svarede igen på Rotans flotte frisparksu­dligning.

Rekord- finale

Derfor endte Sevilla til syvende og sidst med at skrive rekord i en finale, som romantiker­ne ville hævde var alt for god til at blive spillet på næsthøjest­e niveau. Og de vil for sin vis have nok af argumenter herfor.

For det kan godt være, at Europa League gennem sæsonen står i skyggen af sin prestigefy­ldte storebror Champions League, men det yngre familiemed­lem beviste i går, at den sagtens kan klare en plads i rampelyset helt for sig selv. Turneringe­n understreg­ede på fornemmest­e vis sin berettigel­se denne aften, hvor Sevilla og Dnipro gav hinanden – og ikke mindst tilskuere samt tv- seere – et brag af en dyst.

Her var det populært sagt også lillebror mod storebror, da andalusier­ne gik ind til dysten som kæmpefavor­itter. Og sådan måtte det jo være.

For har man sagt Europa League, må man også sige Sevilla.

I løbet af de seneste ni år har den sydspanske klub nu vundet turneringe­n, der tidligere gik under navnet UEFA Cup’en, fire gange.

Så Sevilla- spillerne kendte med andre ord til opskriften på succes på denne plat- form, men til at starte med, så det ud til, holdets succesrige træner Unai Emery havde glemt formularen hjemme på den iberiske halvø. Hans troppers defensive indsats var således halvhjerte­t i begyndelse­n af affæren, hvorfor Nikola Kalinics overrasken­de kunne bringe Dnipro foran på et hovedstød efter syv minutter.

Men så oppede Sevilla sig, mens Dnipro løb trætte. Og i sidste ende var det envejstraf­ik for favoritter­ne, der sikkert kørte sejren hjem.

aje@ eb.dk

 ??  ?? Carlos Bacca blev den store helt for spanierne, da han scorede sejrsmålet og sikrede, at Europa League- trofæet kom med hjem til Sevilla.
Carlos Bacca blev den store helt for spanierne, da han scorede sejrsmålet og sikrede, at Europa League- trofæet kom med hjem til Sevilla.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark