Ekstra Bladet

SLUT MED ÆVL

HER ER VORES DAGSORDEN: Nationen!, Ekstra Bladets Facebook- brugere og Mona Janerka Morten Groth Allan Dresler Mona Nolting Jimmi Ferrari

- CLAUS JESSEN HANS CHR. BLEM FOTO: ASTRID DALUM PHILIP DAVALI

– De giver hinanden skylden for alt muligt i stedet for at samarbejde og få løst problemern­e.

Sådan siger vælgeren Mona Nolting fra Esbjerg om politikern­e. Pensionist­en fra Esbjerg er en af mange danskere, som her på opslaget giver deres bud på, hvad politikern­e bør fokusere på – ikke kun under valgkampen, men også i det daglige arbejde på Christians­borg.

Ældre, sundhed, skat og udlændinge går igen flere steder, så opfordring­en herfra til politikern­e skal lyde: Tal tydeligt, og kom med nogle klare meldinger, så det bliver muligt at skelne jer fra hinanden.

Der kan endda være stemmer i det, da en afstemning med over 100.000 deltagere på ekstrablad­et. dk viser, at hver syvende vælger stadig ikke ved, hvor krydset skal sættes.

jes@ eb.dk; blem@ eb.dk

– Jeg synes, at Elev, Skjern: de skal bevilge nogle flere penge til sundhedsse­ktoren. Her går det ikke godt. Der er stress og jag på sygehusene, og de gamle på plejehjemm­ene skal også have bedre forhold. Kontanthjæ­lpen bør også sættes op. 5000 kroner udbetalt er for lidt. Til gengæld må man spare på kulturen. Glem Grauballem­anden, og hjælp alle dem, der lever.

– Den ofPædagog, Esbjerg: fentlige sektor skal have flere penge. Jeg arbejder godt nok selv i den private sektor med støtte fra kommunen. Og her bliver der også skåret ned, selv om vi hjælper unge med store problemer. Der kan ikke skæres mere i det offentlige. Så må vi bruge nogle færre penge på krig og militær. Der kan også spares på flygtninge­ne. Og vi skal have større kontrol med indvandrin­gen fra øst. Folk bør hjælpes, men det skal være i deres eget land. Security- medarbejde­r, Esbjerg: – De ældre, de syge og hospitaler­ne skal have flere penge. Der er blevet skåret for hårdt ind til benet. Ventetider­ne er for lange, og det er forfærdeli­gt i et velfærdssa­mfund. Efter min mening betaler vi nok i skat. Pengene bør kunne findes andre steder. Skolerne og undervisni­ngssektore­n skal også oppriorite­res. Børnene er vores fælles fremtid. Vi er et lille land, hvor vi fremover skal leve af knowhow og kloge hoveder.

– Jeg giPensioni­st, Esbjerg: der snart ikke høre mere på vores politikere. De giver hinanden skylden for alt muligt i stedet for at samarbejde og få løst problemern­e. Der skal flere penge til børnene, skolerne og de ældre. Så må vi spare på flygtninge­ne. Det vil være billigere at hjælpe dem i deres hjemlande. Det er da også synd, at de skal til et andet land for at få hjælp. Mon ikke også at vi kan spare lidt på kulturen? Personligt klager jeg ikke. Jeg er fra en af de heldige årgange med efterløn.

– Folk på Sygemeldt, Ålbæk: sygedagpen­ge skal have det nemmere. Der har været alt for voldsomme nedskæring­er på de offentlige ydelser. Folk under 40 år skal ikke nødvendigv­is have førtidspen­sion. Men de skal hjælpes i et eller andet omfang. Pengene kan spares på udlændinge­ne. Danskerne skal hjælpe danskerne først. Jeg stemmer nok på Dansk Folkeparti, selv om jeg selv er lidt mørk i det.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark