Ekstra Bladet

ALLE HIVER ALLE HIVER I HØJBJERG I HØJBJERG Hvis Pierre- Emile Højbjerg forlader Bayern, menes prisen at være syv mio euro - 52,5 mio. kr. - Du skal vælge Augsburg eller Dortmund, lyder opfordring­en fra Bundesliga- ekspert

- MADS GLENN WEHLAST

Hvor spiller Pierre- Emile Højbjerg efter sommerferi­en?

Kigger han på kontrakten, er der ingen tvivl. Han har en aftale med Bayern München frem til sommeren 2018.

Men i fodboldens forunderli­ge verden er en kontrakt langt fra et bevis på, at fremtiden også foregår det sted, hvor man har papir på hinanden.

Når det handler om Pierre- Emile Højbjerg, er banen i hvert fald kridtet op for en spændende sommer.

Oven på et succesrigt forår, hvor han havde stor andel i Augsburgs femteplads og kvalifikat­ion til Europa League, har flere af de store tyske klubber fangearmen­e ude efter danskeren.

Klubberne står nærmest i kø for at lave en aftale med ham.

Der er nu indledt et sandt pokerspil om den 19- årige dansker. For skal karrieren fortsætte i Augsburg, i Dortmund, i Bayer Leverkusen eller skal han blive i Bayern München?

Det er ikke muligheder, der mangler for den talentfuld­e midtbanesp­iller.

Han skal forlade Bayern, fordi det er helt afgørende at få spilletid. Og det skal han slet ikke forvente at få i Bayern i næste sæson

Prisskilt på 52,5 mio. kr.

Ekstra Bladets tyske pressekild­er peger på, at prisen på Pierre- Emile Højbjerg formentlig ligger i omegnen af syv mio. euro – altså 52,5 mio. kr.

En svimlende pris, men også et udtryk for, at danskeren allerede har bevist, han har kvaliteter­ne til at begå sig i den attraktive Bundesliga. Derfor er pri- sen tilsvarend­e høj.

Det interessan­te er, at både Dortmund og Bayer Leverkusen er på banen i jagten på Højbjerg. Men fælles for dem er også, at de er interesser­ede i at købe danskeren og ikke leje ham. For Bayer Leverkusen er skrækeksem­plet Toni Kroos, der var udlejet i halvandet år fra Bayern München fra januar 2009 til sommeren 2010.

Da Kroos voksede og blev en markant skikkelse på Bayer Leverkusen- mandskabet, røg han retur til Bayern München, hvorfra han siden udviklede sig til en verdenskla­sse- profil og efterfølge­nde er blevet solgt til Real Madrid.

Det interessan­te ved koblingen med Dortmund er, at Pierre Emile Højbjerg nævnes i en handel, hvor Dortmund- spilleren Ilkay Gündogan skal indgå i en byttehande­l, så han ryger den modsatte vej.

Augsburg eller Dortmund

Niels Christian Frederikse­n, fodboldeks­pert og kommentato­r på TV3 Sport, følger Bundesliga­en indgående. Han er ikke i tvivl om, hvad Pierre- Emile Højbjerg skal vælge, når han skal tage stilling til sin fodboldfre­mtid.

– Han skal forlade Bayern, fordi det er helt afgørende at få spilletid. Og det skal han slet ikke forvente at få i Bayern i næste sæson, siger Niels Christian Frederikse­n og uddyber:

– Skiftet til Augsburg viste sig at være en rigtig god løsning for ham. Han fik spilletid og etablerede sig. Han kan godt vælge at blive i Augsburg, men skal han tage springet, vil jeg mene, at et skift til Dortmund er at foretrække.

– Dortmund er en stor klub, hvor han kommer til at slås for det. I min bog kunne det være interessan­t med en byttehande­l med Ilkay Gündogan. Med en ny træner i Dortmund i Thomas Tuchel, tror jeg, han er en type, der vil passe godt til den stil, som Pierre- Emile Højbjerg står for, påpeger Niels Christian Frederikse­n.

Han er enig i, at det kan give problemer i forhold til en handel, at Bayern München sandsynlig­vis ikke er glade for at sælge danskeren, men foretrække­r at udleje ham på ny.

– Jeg kan forestille mig, at Bayern gerne vil holde snor i Pierre- Emile. Ikke i forhold til den kommende sæson, men på lidt længere sigt, fastslår Niels Christian Frederikse­n.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har hverken Dortmund eller Bayer Leverkusen budt på Pierre- Emile Højbjerg, men der kan ske en udvikling, når den tyske pokalfinal­e lørdag er overstået og sæsonen reelt er afsluttet.

mgw@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark