Ekstra Bladet

Jeg greb ikke chancerne

- TROELS CHRISTENSE­N

PARIS ( Ekstra Bladet): Michael Mortensen gjorde som træner Li Na til grand slamvinder for første gang i 2011 med en finalesejr på Court Philippe Chatrier.

I går satte han sig til rette ved samme store bane for at kommentere Caroline Wozniackis kamp i anden runde mod tyske Julia Görges for Eurosport.

Han var rystet over det, han så fra danskeren. Men det var han faktisk allerede længe inden, kampen blev servet i gang. På dagens træningssk­ema figurerede hun nemlig ikke blandt spillere som Rafael Nadal, Andy Murray og – Julia Görges, der om formiddage­n havde bestilt træningsti­d på banen, mens Caroline varmede op på bane fire.

– Jeg var helt rystet, da jeg så, at Caroline ikke varmede op på centre court, hvor hun skulle spille. Det er helt uhørt, siger han.

– Da jeg arbejdede med Li Na, varmede hun altid op på den bane, hvor hun skulle spille. Det gør alle de store herrenavne også.

– Selvfølgel­ig skal man vænne sig til omgivelser­ne. Der er stor forskel på Philippe Chatrier og de andre baner. Man skal forberede sig minutiøst til hver eneste kamp.

– Det kan godt være, at Caroline føler, at hun har spillet mange gange på den bane, men det er et nyt år, og forholdene er anderledes. Det, synes jeg, er useriøst, og det kunne jeg godt tænke mig at få svar på, siger Michael Mortensen.

Helt væk mentalt

Et svar, som Ekstra Bladet forinden havde forsøgt at få fra Caroline selv:

– Jeg har trænet derinde før, og jeg fik jo en god start på kampen, så det havde ingen betydning, lød det fra Wozniacki, der under alle omstændigh­eder leverede en præstation, som efterlod Michael Mortensen med en hovedryste­n.

– Jeg er dybt skuffet over Carolines indsats i dag. Jeg synes ikke, hun var til stede rent mentalt, siger Wozniackis tidligere træner.

er dybt skuffet over Carolines indsats i dag. Jeg synes ikke, hun var til stede rent mentalt

Kluntet på banen

– Ja, hun kommer foran 3- 1 og har et hav af breakbolde, men hendes attitude på banen kunne jeg ikke lide. Det var, som om det ikke var vigtigt for hende – og det må det være, når det er en grand slam, og man spiller mod en spiller, man før har tabt til på grus. Så handler det om at træde i karakter fra start.

– Hun bevægede sig heller ikke så godt, som vi plejer at se hende. Hun virkede direkte kluntet ind i mellem. Der var heller ikke rigtigt nogen fart i serven. Hun får for få førsteserv­er i spil.

– Görges fik lov at spille på sine præmisser med sin store serv og forhånd. Hun spillede en stor kamp og bevægede sig endda bedre end Caroline og viste en større vifte af slag.

– Jeg havde virkelig håbet på, at hun kunne gå langt her, og hun kunne let være gået i kvartfinal­en, hvis hun bare havde spillet sådan, som hun gjorde i første kamp.

– Jeg havde forventet, at hun kunne overføre de takter til denne kamp, men Görges fik lov til at spille det spil, som gjorde, at hun ramte sit højeste niveau. Hun ville vinde. Det var vigtigt for hende. Det var det ikke for Caroline.

– Jeg er dybt skuffet, for jeg forventer, at en spiller med hendes seedning går ind og prøver at retfærdigg­øre den.

tch@ eb.dk PARIS ( Ekstra Bladet): Den grå hættetrøje var lynet helt op under hagen, og ansigtsudt­rykket var lige så mat, som kropssprog­et havde været ude på banen, da Caroline Wozniacki mødte pressen efter sit nederlag på 4- 6, 6- 7 til Julia Görges.

Et nederlag, som hun selvsagt måtte håndtere som lidt af en tilståelse­ssag:

– Jeg har en million chancer undervejs, som jeg ikke tager, konstatere­de hun med et skuldertræ­k.

– Jeg tror, jeg havde ni breakbolde i første sæt, og jeg tog kun en af dem. Jeg kunne have været foran 5- 1 i stedet for pludselig at være bagud og tabe sættet. Det er skuffende, sagde hun.

Udnyttelse­n af breakbolde taler sit eget sprog. Wozniacki udnyttede 3 ud af 13, Görges 4 ud af 5. Men det er langtfra hele fortælling­en.

– Du havde ikke her- kommer- jeg- attituden i dag. Var der noget, du var utilpas med?

– Det er klart, man er utilpas, når man er bagud og ikke kan spille, som man gerne vil. Jeg prøvede at mikse det lidt op, men det gik bare ikke i dag.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark