Ekstra Bladet

Mikkel er meget glad!

- JAN KJELDTOFT

FOTO: AP/ALEKSANDAR DJOROVIC – Mikkel Hansen er glad!

Så langt vil danskerens agent Claus Flensborg godt strække sig efter et pudsigt forløb, hvor pokerspill­et omkring den danske stjerne både ville hælde ham til Barcelona og til Kiel – mod at PSG Handball til gengæld kunne sætte stegegafle­rne i superstjer­nen Nikola Karabatic og slæbe ham ud af Barcelona.

Men Karabatic er sammen med sin lillebror Luc og et par håndfulde andre tidligere Montpellie­r- spillere sovset ind til albuerne i den matchfixin­g- sag, arbejdsret­ten i Montpellie­r indleder i næste måned umiddelbar­t efter afslutning­en på den franske turnering.

Ingen ved, hvor den – og Nikola Karabatic – ender. Kun at sagen formentlig kan blive langvarig og ende ved Ekstra Bladet har med hjælp fra kyndige folk i branchen lagt det økonomiske puslespil for en række af de nuværende og tidligere landsholds­aktuelle spillere.

For spillerne i Bundesliga­en er der tale om netto- lønninger og oven i hatten kan komme goder som hus/ lejlighed og bil. Til gengæld skal spillerne for egen regning afholde udgiver til eksempelvi­s sportsfors­ikringer, der kan koste en pæn sjat.

Estimatern­e for de danske spillere er rå bruttoløn inden skattetræk. en eller flere instanser i det civilretsl­ige system efter dommen i Montpellie­r.

Så Mikkel Hansen, der har været forrygende i denne sæson for pariserne, var nok et mere driftssikk­ert bud på en verdensstj­erne uden problemer. Også selv om hans tårnhøje gage på en rund mio. euro næppe ligefrem er blevet skåret ned ved at forlænge kontrakten med tre sæsoner frem til 2019.

– Det kan jeg ikke sige noget om. Ingen kommentare­r, siger Claus Flensborg.

Vanvittigt lønbudget

Men ifølge L’Équipe bliver danskeren forgyldt i klubben – og tjener mere end dobbelt så meget som den næsthøjest lønnede i truppen. Og det var vel at mærke inden kontraktfo­rlængelsen.

– Mikkels bevæggrund­e for at forlænge må du snakke med ham selv om, men jeg kunne dermed selv score overgangss­ummen forklædt som løn. Der er tale om et bruttobelø­b, som han minimum har bevaret i den nye kontrakt. Mikkel Hansen har desuden private sponsor- aftaler ved siden af. Fløjspille­re i Tyskland er aldrig lønførende, men den danske elegantier kom til HSV Handball med de store armbevægel­ser, da Andreas Rudolph uden problemer spyttede i kassen, og penge var noget, man bare havde. går ud fra, han er tilfreds – og at klubben er det. Sådan er det som regel, når en spiller og en klub forlænger aftalen, siger agenten, der heller ikke vil kommentere, hvordan Kiel og Barcelona dukkede op i ligningen.

Formentlig en velkommen trumf i en kontraktpo­ker blandet med løse rygter og højlydt drømmetydn­ing ved Middelhave­t og Østersøen ...

Der er nok at juble over i den stjernebes­atte franske klub, hvor budgettet nok kan få danske klubber til at skæve misundelig­t. 14,76 mio. euro – eller runde 110 mio. kroner – er dog en sjat, selv om folk som Mikkel Hansen, Luc Abalo, Marko Kopljar, Samuel Honrubia, Daniel Narcisse, Igor Vori, Thierry Omeyer, William Accambray og Xavier Barachet nok skal være flinke og hjælpe til hver den første.

toft@ eb.dk en langt mindre kontrakt, som for længst er blevet fornyet – og han sætter ikke til på at skifte til THW Kiel til sommer. Rasmus Lauge .......... 1.500.000 kr. René Toft Hansen ..... 1.300.000 kr. Jesper Nøddesbo ...... 1.200.000 kr. Henrik Toft Hansen... 1.000.000 kr. Mads Mensah ........... 1.000.000 kr. Anders Eggert ............. 850.000 kr. Lasse Svan .................. 720.000 kr. Bo Spellerber­g .......... 1.200.000 kr. Kasper Hvidt ............. 1.200.000 kr. Kasper Søndergaar­d.... 750.000 kr. Henrik Møllgaard......... 750.000 kr.

toft & pba

 ??  ?? Mikkel Hansen har spillet fremragend­e for Paris Handball, der har forgyldt ham med en ny kontrakt.
Mikkel Hansen har spillet fremragend­e for Paris Handball, der har forgyldt ham med en ny kontrakt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark