Ekstra Bladet

Hvad vil du egentlig, Caroline? DEN TIDLIGERE VERDENSETT­ER

-

Caroline Wozniacki har en stor og altoversky­ggende ambition tilbage med sin tenniskarr­iere: Hun vil vinde en grand slam.

En smuk drøm, som mange af os håber, vil gå i opfyldelse.

I går gjorde hun uendeligt lidt for at forvandle håb til tro. Tværtimod fik hendes indsats og attitude mig til at tvivle stærkt på, om hun virkelig stadig har den nødvendige ild brændende i sig.

Der er altså kun fire skud i bøssen hvert år. Og når lodtræknin­gen – som her i French Open – åbner sig for hende med en mindre motorvej til kvartfinal­en, så handler det som topspiller om at slå til.

ALVORLIGT, så skal der leveres maksiMENER HUN DET malt, når det kræves. Om der så står en hadespille­r på den anden side, om solen står forkert, eller kjolen kradser. Så handler det om at tilpasse sig situatione­n og om at have fuld fokus. Om at være profession­el.

Det var Caroline ikke. Det var blodfattig­t og rent alibi. Ingen attitude, ingen knytnæver og ingen markante forsøg på at prøve at ændre slagets gang.

en ENHVER KAN HAVE dårlig dag, ja, men i tennis dur det bare ikke, for så er du ude.

Jeg sad og følte mig lidt trist over at tænke på, hvor mange kampe hun tidligere har vendt med sit store fighterhje­rte og sin jernhårde mentale vilje, når hun var bagud og udfordret. Julia Görges spillede en fin kamp, ja. Men hun fik også lov til det. Og som Caroline selv sagde det, kom der ikke noget overrasken­de fra den anden side af nettet. Tyskeren spillede nøjagtigt, som hun og Piotr havde ventet og forberedt sig på.

Og var der eventuelt JAMEN, HVAD VAR PLANEN SÅ? en plan B?

Som Michael Mortensen undrede også jeg mig over, at hun ikke var inde at mærke den store bane i timerne op mod kampen. Det efterlader unægtelig lidt tvivl om, hvor seriøst Team Wozniacki greb denne opgave an.

Carolines uomtvistel­ige fremgang på grus er smidt væk for i år. Her var mange points at hente, før hun nu skal til at forsvare en masse på græs og hardcourt.

Torsdagens resultat kan dermed komme til at skæmme hendes sæson i samme grad, som hendes indsats skæmmede grand slam- drømmen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark