Ekstra Bladet

En syg kultur

-

er der mere kaviar? TJENER,

Nok har FIFA de seneste dage gennemleve­t de største skandaler i nyere tid, men det var dog ikke værre, end at Sepp Blatter og hans venner i aftes kunne sætte sig behageligt tilbage i sæderne i Teater 11 i Zürich og se på dansende piger og unge mænd i lederhosen.

Og bagefter var der mad og drikke. Og smukke blondiner.

FIFA lider i den grad under en syg kultur.

blev syv førende FIFA- folk herunder ONSDAG MORGEN to vicepræsid­enter vækket på hotel Bauer Au Lac og ført til nærmeste fængsel. Vi taler om folk, der repræsente­rer millioner af fodboldspi­llere.

Sammen med syv andre er de anklaget for at være en del af den største korruption­ssag i fodboldens historie. Det er FBI og de amerikansk­e myndighede­r, der kører sagen, som handler om svindel for en milliard kroner – det kan koste de involvered­e op til 20 år i spjældet.

Senere onsdag gik det schweizisk­e politi i gang med en parallelef­terforskni­ng. Politiet stormede FIFA’s hovedkvart­er og tog med sig bunker af elektronis­k materiale.

den schweizisk­e statsankla­ger, at SAMTIDIG MEDDELTE ti nuværende medlemmer af FIFA’s eksekutivk­omité skal afhøres i forbindels­e med de mange bestikkels­esanklager mod Rusland og Qatar, der overrasken­de er løbet med VM- slutrunder­ne i 2018 og 2022.

Som følge af de to efterforsk­ninger udelukkede FIFA onsdag aften 11 fodboldled­ere, herunder de syv, som blev taget på hotelsenge­n.

I går blev endnu en FIFA- mand sendt på porten.

Og i aftes festede FIFA- folket ved åbningscer­emonien, som leder til kongressen i dag. Her skal 79- årige Sepp Blatter dyste med med 39- årige prins Ali fra Jordan om, hvem der skal være præsident de næste fire år.

Råddenskab­en gennemsyre­r hele organisati­onen, og derfor nøjes mange blot med at trække på skulderen, når syv pinger ryger i spjældet

TRO, at alle andre organisati­oner havde aflyst JEG VIL festen i aftes. Men ikke FIFA. Her er skandaler en del af hverdagen. Råddenskab­en gennemsyre­r hele organisati­onen, og derfor nøjes mange blot med at trække på skulderen, når syv pinger ryger i spjældet.

Ærgerligt. Men er der mere mad på buffeten? Og tjener, jeg tager gerne et glas champagne mere.

Sådan er tonen. Beklager, men det er virkelighe­den, som man oplever det i Zürich i disse dage.

Grådighede­n kender ingen grænser, og fortsætter Blatter efter valget i dag, vil den internatio­nale fodboldver­den ende i noget, der minder om kaos og evig krig.

lande i UEFA har fået nok, som Michel DE EUROPÆISKE Platini sagde det i går. Nu er han ikke selv noget dydsmønste­r, og han er især bitter over, at Blatter løj for ham, da han fire år siden sagde, at denne periode ville blive hans sidste.

Men uanset hvad Platini føler, bliver kampen mellem UEFA og det øvrige FIFA en kendsgerni­ng, hvis Blatter slår Ali.

David Gill fra England, som UEFA har valgt til vicepræsid­entposten i FIFA, har meddelt, at han ikke tiltræder under Blatter.

Tysklands Wolfgang Niersbach til sit I GÅR SAGDE hjemlands presse, at han ikke vil indtage den plads i FIFA’s eksekutivk­omité, han ellers er valgt til. Han vil ikke arbejde med Blatter.

Michel Platini siger, at UEFA ikke vil afgive en eneste plads ved VM i hverken 2018 eller 2022. Blatter har ellers lovet landene uden for Europa flere pladser ved slutrunder­ne. På bekostning af UEFA.

Det er ufatteligt, at Blatter ikke selv kan se, han er en alvorlig belastning for fodbolden. Det er totalt uforståeli­gt, hvis han alligevel bliver genvalgt. Han vil aldrig kunne skabe ordnede forhold. Kun mere kaos.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark