Ekstra Bladet

V75- guide: Vind 42 millioner lørdag

-

Der er Lørdagens syverpulje: jackpot lørdag. Hvis kun en spiller finder de syv rigtige vinderhest­e, hæver man 42 millioner kroner.

Solvalla Lørdagens bane: Travbane er en 1000 meters bane med en opløbsstræ­kning over gennemsnit­tet på 196 meter.

Harper Lørdagens storløb: Hanovers løb ( V75- 7) over 3140 meter med voltestart er et af Europas største langdistan­celøb. Ekstra Bladets vindertip er Mellby Viking ( 13), der kun har startet en gang i år med en andenplads som resultat i et løb som On Hold ( 12) vandt. Mellby Viking vandt løbet sidste år, og hesten er sikkert en tand bedre end i sæson- debuten, hvor den gik et godt løb over den aktuelle distance. Modbud er der nok af – blandt andre Alfas Da Vinci ( 14), der vandt langdistan­celøbet til Copenhagen Cup.

– Mellby Viking var fin i comebacket og burde være gået frem efter det. Det vir- ker sådan herhjemme, så han skal have en god chance, siger staldmande­n Clas- Göran Björkroth til Expressen.

Jeppas Maxi Lørdagens sikre: ( 4 i V75- 6) var tæt på sejren med tredjeplad­sen i sin seneste start, men det var ingen novicer, den tabte til. Både On Hold og Mellby Viking starter i Harper Hanovers Løb. Nu er hesten tilbage i sin egen division, Bronzedivi­sionen, og her har den vist sig helt overlegen.

– Jeg er tilfreds med startspore­t. Vi fik et bedre spor end de på papiret værste konkurrent­er. Jeg ved, jeg har en god hest, som skal være med i kampen om sejren, siger træneren Robert Ekström til Expressen.

Mind Your Lørdagens fidus: Face ( 7 i V75- 3) har fået et trist startspor og viste ikke rigtig noget i sin seneste start. Her var hesten dog undskyldt, da den aldrig rigtig kom ind i sejrskampe­n, og den kan blive glemt lidt i et løb, hvor næsten alle kan vinde. Hesten har tidligere vundet en finale i Sølvdivisi­onen. Med startspore­t er dog en vis risiko for, at den får et hårdt løb.