Ekstra Bladet

Jeg elsker at se Søren Ryge

’ Den store bagedyst’-vinder Tobias Hamann- Pedersen elsker at se langsomt tv

- MAIKEN KOLBY

Han fik sin debut på tv, da han suverænt vandt ’ Den store bagedyst’ sidste år, og nu vender Tobias HamannPede­rsen tilbage i en ny programræk­ke, hvor han rejser ud i Europa og møder fremmede køkkener.

– Det er et rejseprogr­am, hvor der også optræder nogle kager. Jeg flytter ind hos en familie i Skotland, Tyrkiet, Ungarn og Portugal, og så forsøger jeg at kaste mig ud i deres bagværk. Men jeg tager også ud på egen hånd i lan- det og oplever noget andet, der ikke har med kager at gøre.

Sådan fortæller Tobias om de fire kommende programmer, der sendes på DR1 fire onsdage klokken 20 fra mandag 10. juni.

Selv ser ’ Bagedyst’– vinderen sjældent fjernsyn, men når det sker, er det langsomt tv.

– En gang imellem ser jeg ’ Filmselska­bet’, og så kan jeg godt lide at se Søren Ryge og ’ Indefra med Anders Agger’. Jeg har også lige set en dokumentar om Ingmar Bergmans kærligheds­forhold til Liv Ullmann. Hvilken tv- person føler du dig i godt selskab med? – Anders Agger kan møde folk og få folk til at åbne sig – også om de mest sårbare emner. Han bliver lukket ind af dem, han møder og besøger. Det beundrer jeg. Jeg kan godt lide det langsomme tempo, som hans programmer udstråler. Du virker selv meget fortrolig med at være på tv. Hvordan kan det være, at du ikke får lampefeber? – ’ Den store bagedyst’ var første gang, at jeg var på tv, men jeg har været vant til at befinde mig i uvante og fremmede omgivelser, så jeg følte mig egentlig meget godt tilpas i en situation, der var uvant for mig. Når jeg laver mine egne programmer, og når jeg kigger i det mørke hul i kameraet – det synes jeg er meget fedt. Så forestille­r jeg mig, at der sidder nogen og kigger. Det handler også om, at jeg er passionere­t om det, jeg laver, og jeg har lyst til at videreform­idle min begejstrin­g. Men derfor er der stadig masser, jeg kan lære. Hvilke tv-serier ser du? – Jeg har da set noget ’ House of Cards’ og ’ Mad Men’, men jeg har aldrig fulgt det til ende. Jeg synes, det er svært at identifice­re mig med. Er der noget tv, du aldrig kunne drømme om at se? – Det er hele kanaler, der står for det. Sådan noget Linse, er det ikke det, hun hedder? Og Karsten Ree ... reality kan ikke fange mig. Det er sådan noget, man skal se, hvis man ikke har det specielt godt, så kan man få det lidt behagelige­re af at se, at der er nogen, der har det dårligere. Det siger mig bare ikke noget. Har du lavet en bommert i tv? – Jeg havde lige hørt et nummer med Mø og Major Lazer i Portugal, og så skulle vi lave nogle billeder af, at jeg går rundt i byen. Og så går jeg bare og nynner den der sang hele tiden, så de var nødt til at klippe lyden fra, for ellers var min nynnen ind over alle billederne. Hvad er dit yndlings- øjeblik i tv? – Der er et tidspunkt, hvor Søren Ryge besøger en gammel dame, der graver i sin have. Det er barberet helt ned til, at det ligesom er det, der er det skelsætten­de i programmet. Det synes jeg var ret flot. Jeg tror, hun er 90 år og kan kun lige gå og kun lige løfte spaden, og det ser man. Så kommer der musik på. Det er et godt øjeblik, siger Tobias, der snart selv skal lave noget mere fjernsyn og udkommer med en ny opskriftsb­og om brød og kager i efteråret.

mako@ eb.dk

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark