Ekstra Bladet

LØKKES MØG-START PÅ VALGKAMPEN

- JONAS SAHL SVERRE QUIST PER MATHIESSEN JANUS ØSTERGAARD

Lars Løkkes valgkamp kunne næppe været startet mere elendigt.

Venstre- formanden forsøgte ellers at vaske tavlen ren, da han i DR’s store partileder­debat lagde ansigtet i de rette folder og gik en form for offentlig bodsgang.

– Jeg er meget opmærksom – nærmet pinligt opmærksom på – at det, man kan kalde min personlige troværdigh­ed, har fået alvorlige ridser over de sidste par år, sagde Løkke i et forsøg på at rette fokus væk fra de tøjog rejsesager, som Ekstra Bladet har afsløret.

Men bedst som Venstres statsminis­terkandida­t nok troede, han var på rette kurs, blev han ramt af ikke én, men to ulykker.

Først kom det frem, at hans anekdote om en tidligere ansat på virksomhed­en Panorama, der ikke gad arbejde, fordi det bedre kunne betale sig for ham at være på kontanthjæ­lp, alene bygger på påstande fra direktør Morten Broager, der på ingen måde kunne dokumenter­e sin historie.

V gad ikke fakta

Direktøren valgte at gå i flyveskjul i mere end et døgn efter, at Løkke havde brugt hans historie i sin første optræden efter valgudskri­velsen onsdag middag. Da Morten Broager endelig dukkede op i tv- kanalernes bløde sofaer, ville han ikke svare på banale spørgsmål om sin tidligere medarbejde­r.

I tidligere interview har Morten Broager udtalt sig om besværet med at få dagpenge- modtagere til at bestille noget, men han fastholdt, at den ukendte medarbejde­r var på kontanthjæ­lp.

Han forklarede dog, at Venstre på intet tidspunkt har bedt ham dokumenter­e sin historie.

– Jeg er ikke blevet bedt om at dokumenter­e, lød det i går fra Morten Broager, da Ekstra Bladets reporter mødte ham i Tivoli.

Hvis Løkke troede, at hans kvaler stoppede dér, så tog han grueligt fejl. Den dybe splittelse i Venstres top blev udstillet, da han måtte banke evigt rebelske Søren Pind på plads, fordi han på Ekstra Bladet TV havde udelukket Kristian Thulesen- Dahl fra en mulig borgerlig regering pga. partiets EU-modstand frem mod en folkeafste­mning om retsforbeh­oldet.

Et knæk

Men der gik ikke mange øjeblikke, før Kristian Jensen gav en lignende begmand til DF i Politikens spalter, hvormed han udstillede den manglende kommunikat­ion på det øverste cheflag i Venstre.

Tilbage står billedet af en Lars Løkke, hvis renommé og troværdigh­ed har lidt endnu et knæk, mens konkurrent­en Helle ThorningSc­hmidt kunne nyde en dag under underskrif­ten, ’den der lever stille, lever godt’. sahl@ eb.dk; sq@ eb.dk; pma@ eb.dk; jao@ eb.dk

 ??  ??
 ??  ?? Lars Løkke Rasmussen var tidligere i år på besøg på virksomhed­en Panorama. Nu har den anekdote, V- formanden onsdag fortalte om virksomhed­en, givet ham store problemer.
Lars Løkke Rasmussen var tidligere i år på besøg på virksomhed­en Panorama. Nu har den anekdote, V- formanden onsdag fortalte om virksomhed­en, givet ham store problemer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark