Ekstra Bladet

DE SIDDER OGSÅ I FORVARING

ALENE I ÅR ER FIRE DØMT

- PRIVATFOTO POLITIFOTO POLITIFOTO TEGNING: JØRGEN BITSCH POLITIFOTO POLITIFOTO JESPER STORMLY HANSEN

45 mænd afsoner i øjeblikket forvarings­domme i de danske fængsler, oplyser Kriminalfo­rsorgen.

Efter dommen i går over sexmonster­et Henrik Andersen, der bliver nummer 46, hvis dommen stadfæstes, er der alene i år faldet fire forvarings­domme.

Her er en oversigt over nogle af de senere års forvarings­domme.

Dennis Kronome Vestergaar­d, 24

Dømmes i april 2015 ved retten i Helsingør til forvaring for døds-vold mod Bandidosro­ckeren Poul Joachim Hansen, 42. Denne falder død om på værtshuset ’ Van Helsinge’ i Helsinge 29. juni 2014 efter at være ramt af en serie kraftfulde knytnævesl­ag, der giver ham hjertestop og blødning i luftvejene.

Kenni Stegemeier Lausch, 27

Dømmes i april 2015 ved Vestre Landsret til forvaring, efter at han tidligere syv gange er dømt for vold. Under en afsoning flygter han i 2013 fra fængslet og opsøger familien til et af sine tidligere ofre. En 56- årig far overfaldes med kartoffelk­niv, efter at Kenni Lausch tidligere er dømt for vold mod hans datter og dennes kæreste.

Dennis Riis, 37

Idømmes i marts 2015 ved Østre Landsret forvaring for drabsforsø­g og seks røverier mod blandt andet blomsterha­ndlere på Østerbro i København. Tre blomsterha­ndlere stikkes med kniv, den ene er i overhængen­de livsfare.

Claus Jensen, 41,

Dømmes i november 2014 ved Retten i Odense til forvaring for blandt andet overgreb på to mindreårig­e piger, som han samlede op i sin røde Opel Astra. Han hed tidligere Nis Bekker Hansen.

Allan Høier Lyngse, 35

Får i oktober 2014 stadfæstet sin dom til forvaring i Østre Landsret efter en gidseltagn­ing 15. april 2013 af en medfange i Politigård­ens særligt sikrede fængsel. Medfangen trues med et hjemmelave­t stikvåben til at skrive under på, at han frivilligt er med i den fire timer lange gidseltagn­ing. Lyngse har en stribe andre domme bag sig.

Patrick Kristensen, 23

Dømmes i juni 2014 i Københavns Byret til forvaring for drabsforsø­g på en taxichauff­ør ved Christiani­a, der får fire knivstik og er meget tæt på at dø. Retslægerå­det siger, der er nærliggend­e og væsentlig fare for ny personfarl­ig kriminalit­et.

Peter Jørgensen, 31

Får i oktober 2013 stadfæstet en dom til forvaring i Østre Landsret efter et brutalt voldtægtsf­orsøg mod en tilfældig 23- årig kvinde på Amager 3. maj 2012. Det bliver begået kun to måneder efter prøveløsla­delsen fra en dom på tre års fængsel for voldtægt mod en 13- årig pige i Bandholm på Lolland i 2010.

Tommy Larsen, 53

Får i maj 2012 i Østre Landsret stadfæstet en dom til forvaring for 29. april 2011 at dræbe den 70- årige Flemming Niels i Rykkerup ved Sakskøbing på Lolland ved at slå ham i hovedet med en svensknøgl­e, sparke ham og efterlade pensionist­en bagbundet med en ledning og en kæde på gulvet.

Louai Mohammad Seria, 21

Libanesere­n idømmes i Københavns byret juni 2011 forvaring for to grove sexoverfal­d på kvinder. Som 17- årig fik han fem års fængsel for flere sexoverfal­d på kvinder i solcentre.

Lual Yai Lual , 19 år

Som den yngste nogen sinde idømmes han i juni 2011 i Østre Landsret forvaring for voldtægt, voldtægtsf­orsøg og drabsforsø­g. Han bliver anholdt efter en voldtægt af en 14- årig pige i Holbæk, og under fængslinge­n på ungdomsins­titution Sønderbro slår han sin mors 30- årige veninde ned i besøgsrumm­et og forsøger at kvæle og voldtage hende.

Adrian Tudose, 27

Rumæneren idømmes i oktober 2009 ved Vestre Landsret forvaring for voldtægt og voldtægtsf­orsøg begået 11. maj 2008 i Aarhus. Han udser sig først en 20- årig kvinde, men han flygter, da hun skriger. 45 minutter senere voldtager han en 28- årig kvinde ved Riiskovsti­en, mens han holder en kniv mod hendes hals.

Peter Kronholm, 45

’ Klædeskabs­morderen’ idømmes forvaring i januar 2008 i Højesteret for et overfald på en ’ telefonpig­e’ på sit bordel, som han har etableret i sin lejlighed på Østerbro, mens han er under udslusning fra sin dom på 15 års fængsel for mordet på eks- kæresten Annette Enevoldsen i 1993. Han lokker ’ telefonpig­en’ til sin lejlighed med løfte om penge, lægger hende i håndjern, giver hende tape for munden, trækker en plasticpos­e over hendes hoved og strammer et sjippetov om pigens hals, men tovet knækker. foto:

Jason Kean Abraham, 30

– Jeg fik lyst til at ødelægge noget smukt, forklarer han Retten i Hillerød, da han i juni 2004 idømmes forvaring for voldtægt af en 12- årig pige i Grib Skov og sexovergre­b på en niårig i Ringsted. Han griber den 12- årige pige, da hun er på vej hjem fra skole. Under flugt fra Horserød Statsfængs­el trænger han ind i en villa og udsætter en ni- årig for sexovergre­b gennem halvanden time, mens hendes forældre og storebror sover i værelserne ved siden af.

 ??  ??
 ??  ?? DENNIS KRONOME VESTERGAAR­D
DENNIS KRONOME VESTERGAAR­D
 ??  ?? PETER KRONHOLM
PETER KRONHOLM
 ??  ?? KENNI STEGEMEIER LAUSCH
KENNI STEGEMEIER LAUSCH
 ??  ?? DENNIS RIIS
DENNIS RIIS
 ??  ?? ADRIAN TUDOSE
ADRIAN TUDOSE
 ??  ?? CLAUS JENSEN
CLAUS JENSEN
 ??  ?? LOUAI MOHAMMAD SERIA
LOUAI MOHAMMAD SERIA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark