Ekstra Bladet

Opklaring kræver tilståelse

-

FOTO: SCANPIX/ MIKKEL ØSTERGAARD Den eller de gerningsmæ­nd, som så koldblodig­t stod bag det dobbelte rovmord på Christian Borch Andersen og Else Caroline Andersen natten til 5. april 1971, kommer formentlig aldrig til at stå til regnskab for de kyniske nedskydnin­ger af det sagesløse købmandspa­r.

Det vurderer chefen for drabssekti­onen hos Fyns Politi, Henrik Justesen, over for Ekstra Bladet.

Meget lille chance

– Vi undersøger selvfølgel­ig alle de informatio­ner, vi får, men vi har ikke været i nærheden af et gennembrud i efterforsk­ningen. Jeg vil næsten gå så vidt som til at sige, at en opklaring vil kræve en tilståelse, siger Henrik Justesen.

– Jeg vil ikke sætte procenter på, men chancen for, at vi opklarer sagen, er meget lille. Både fordi mængden af tekniske beviser og spor er ret begrænset, og fordi det skete for så mange år siden, at mange af dem, der måtte vide noget om sagen, muligvis er afgået ved døden, tilføjer drabschefe­n.

Kun få henvendels­er

Ifølge Henrik Justesen har det de senere år været sparsomt med antallet af henvendels­er om sagen til Fyns Politi, og det er over et år siden, det sidst er sket.

Henrik Justesens forgænger i rollen som leder af drabssekti­onen, Jack Liedecke, oplevede i sine syv år i chefstolen fra 2007 til 2014 at grave sagen frem fire gange fra arkivet efter henvendels­er fra borgere.

– Det er en af de uhyggeligs­te sager, vi har i arkivet for uopklarede drab, så vi er selvfølgel­ig til enhver tid interesser­ede i nye oplysninge­r, siger Jack Liedecke, som nu er politikomm­issær i voldssekti­onen hos Fyns Politi.

Uhyggelig kynisme

Han har således oplevet lidt af hvert igennem sine år hos Fyns Politi, men dobbeltdra­bet fra Vibæk figurerer højt på listen over sager, som han gerne har villet opklare.

– Det er det tætteste, vi kommer på en egentlig likviderin­g. Drabene blev udført med en uhyggelig kynisme, siger Jack Liedecke.

TV2 Fyn lavede i 2008 en programser­ie om en række uopklarede drab, herunder dobbeltdra­bet i Vibæk. Men trods en forbigåend­e bølge af henvendels­er efter tv- udsendelse­n kom politiet aldrig tættere på en opklaring.

 ??  ?? Finn Borch Andersen er den nye chef for PET. Han var kun ni år gammel, da en forfærdeli­g tragedie ramte ham.
Finn Borch Andersen er den nye chef for PET. Han var kun ni år gammel, da en forfærdeli­g tragedie ramte ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark