Ekstra Bladet

Helle glider af på 1000 kronerspør­gsmålet

-

FOTO: JENS DRESLING Er 1000 kroners forskel på kontanthjæ­lp og arbejde nok incitament til at tage et job?

Det spørgsmål ønskede statsminis­ter Helle Thorning- Schmidt langtfra at svare klart på, da Ekstra Bladet mødte hende under roseuddeli­ngen i går i Aarhus.

– Har Lars Løkke egentlig ikke en pointe i, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde?

– Jo, det skal det. Og det er også derfor, vi har sørget for, at det bedre kan betale sig at arbejde nu, end da Lars Løkke var statsminis­ter. Vi har jo lavet en skatterefo­rm, som betyder, at 250.000 er trukket ud af topskatten. For en helt almindelig LO- familie kan det bedre betale sig at arbejde. De får også noget ud af det til sig selv. Og for enlige forsørgere er der givet en ekstra stor skattelett­else.

– Men han synes jo 1000 kroner er for lidt som motivation. Synes du, 1000 kroner er tilstrække­ligt?

– Langt, langt de fleste har jo langt mere end 1000 kroner ... – Men er 1000 kroner nok? – Langt de fleste har langt mere end 1000 kroner ud af at være på arbejdsmar­kedet. Der er en gruppe, der har 2000 kroner ud af at være på arbejdsmar­kedet. Og det man selvfølgel­ig skal vurdere, det er, om 2000 kroner om måneden ikke også er meget for en helt almindelig familie, som måske ikke har de store lønninger ... Det tror jeg, det er.

– Det tror du, det er. Men hvad med de 1000? Er det også stort nok?

– Jamen, 1000 – det er det, det er for nogle familier ... – Og er det stort nok? – ... Men i løbet af et arbejdsliv så bliver det jo til meget mere, for hvis man er på arbejdsmar­kedet, så er det også der, man får pension. Det er der, hvor man får en stigende løn ofte. Så det skal kunne betale sig at arbejde.

 ??  ?? Helle Thorning-Schmidt: – Langt de fleste har langt mere end 1000 kroner ud af at være på arbejdsmar­kedet.
Helle Thorning-Schmidt: – Langt de fleste har langt mere end 1000 kroner ud af at være på arbejdsmar­kedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark