Ekstra Bladet

Grædende Tina: Løkke har ret

Tina får som dagpengemo­dtager 13.463 kr. om måneden - et aktuelt jobtilbud giver hende en fortjenest­e på under en krone i timen

- THOMAS HARDER FOTO: PRIVAT

Er de sociale ydelser for høje, eller er lønnen for lav? Det afhænger af øjnene, der ser, men Lars Løkkes Panoramahi­storie har gjort det til et brandvarmt emne i valgkampen, om det kan betale sig at arbejde i Danmark.

Tina S. har kontaktet Ekstra Bladets nationen!, fordi hun gerne vil sætte kød og blod på debatten, nu hvor Panorama- manden ikke er til at finde.

– Det er sådan, at jeg har oplevet noget, der ligner den historie, som Løkke kom frem med, da valget blev skudt i gang, lyder det fra arbejdsløs­e Tina S., der i sin jobjagt har fået et tilbud fra et rekrutteri­ngsbureau.

– Grundlønne­n var 85 kroner i timen.

Er normalt anti- Løkke

Tina S. får 13.463 kroner i dagpenge og har som de fleste andre fulgt debatten om Lars Løkkes Panoramama­nd, der hellere vil have kontanthjæ­lp end et arbejde. Selv om hun beskriver sig selv som anti- Løkke, synes Tina S., at emnet er for vigtigt til at drukne i diskussio- nen om, hvorvidt Panoramama­nden findes eller ej.

Derfor ringede hun til Ekstra Bladet og fortalte sin historie, mens hun kneb flere tårer.

– Jeg er 50 år og har været på arbejdsmar­kedet, siden jeg var 17 år, havde studiejob, fik en uddannelse som advokatsek­retær og har prøvet rigtig mange ting i mit liv.

Jeg vil behandles ordentligt

– Men det, jeg bliver fældet på nu, er, at jeg fik kræft i 2013 og derfor har været ude og inde af arbejdsmar­kedet siden. Så nu tilbyder man mig 85 kr. i timen, siger Tina S., hvis fremtidige månedsløn står til at blive små 200 kroner højere end hendes dagpengesa­ts.

– Jeg bliver træt, når jeg hører, politikern­e sige, at det skal kunne betale sig at arbejde. Jeg vil sgu arbejde, men jeg vil også behandles ordentligt, siger Tina S., hvis månedsløn kun bliver højere, hvis hun når de bonusmål, som arbejdsgiv­eren har fastsat.

harder@ eb.dk

 ??  ?? Tina er arbejdsløs og på dagpenge. Hendes aktuelle jobtilbud vil sikre hende små 200 kroner ekstra om måneden – før skat.
Tina er arbejdsløs og på dagpenge. Hendes aktuelle jobtilbud vil sikre hende små 200 kroner ekstra om måneden – før skat.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark