Ekstra Bladet

BEVÆBNET TIL TÆNDERNE Taget med maskinpist­oler

Fire unge på vej til København blev anholdt på Øresundsbr­oen efter biljagt og våbenfund – politiet afviser terror- forbindels­e

- DAVID REBOUH JAN SØGAARD

Efter en højspændt aktion torsdag aften, hvor dansk og svensk politi jagtede fire unge i en bil på vej over Øresundsbr­oen, blev to personer i går varetægtsf­ængslet i Københavns dommervagt for besiddelse af to Scorpionma­skinpistol­er.

To andre har fået anholdelse­n opretholdt i tre døgn.

De fire på 25, 24, 22 og 25 år nægtede sig alle skyldige. De er sigtet for våbenbesid­delse under særligt skærpende omstændigh­eder for i forening at have transporte­ret og indsmuglet de to maskinpist­oler med magasiner og 18 skarpe skud fra Sverige til Danmark.

Torben Svarrer, chef for Organisere­t Kriminalit­et, siger, at politiet ikke har nogen idé om, hvad de to maskinpist­oler skulle bruges til.

– Der er ingen indikation­er på, at det har forbindels­e til terror, siger han.

Af hensyn til efterforsk­ningen blev dørene til gårs- dagens grundlovsf­orhør på Københavns Politigård lukket, og der er nedlagt navneforbu­d i sagen. Flere oprevne pårørende til de anholdte var mødt op for at vise deres støtte. De var ikke interesser­et i at tale med pressen, ligesom de frabedte sig enhver omtale af sagen i medierne.

Biljagt på broen

Det var tilsynelad­ende en ren tilfældigh­ed, at politiet opdagede de fire formodede våbensmugl­ere torsdag aften.

Svensk politi forsøgte i forbindels­e med en rutinemæss­ig kontrol at standse bilen, da den var på vej over Øresundsbr­oen. Men bilisten ville ikke standse og kørte hurtigt mod Danmark, hvor dansk politi blev alarmeret.

Under den efterfølge­nde biljagt, hvor Øresundsfo­rbindelsen blev spærret i cirka en halv time, blev en af de fire sat af på den kunstige ø Peberholme­n, hvor politiet ved hjælp af hunde senere fandt de to maskinpist­oler. Her blev den mistænkte, der var flygtet til fods, også an-

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark