Ekstra Bladet

Ældre er magtesløse i it- sammenhæng

- FOTO: KIM AGERSTEN/ POLFOTO

Jeg savner politiske partier, der vil gøre noget for de borgere, som er utrygge ved at bruge en computer. 44 procent af danskere over 65 bruger aldrig internette­t.

Mange gør en indsats for at komme på Nem- ID, men det er ikke nemt at huske det hele. Nogle glemmer, at der ikke må gå mere end 30 dage, før koden skal aktiveres, og så er det hele historien om igen med at få nye papirer.

Også rejsekorte­t og net- bank er en temmelig indviklet affære for ældre brugere. Det kan ikke være rigtigt, at vi lever i et samfund, hvor den tvungne digitalise­ring spænder ben for ældre. Senest har regeringen lavet en aftale med kommunerne om at gøre det obligatori­sk for borgene at betjene sig selv digitalt.

Det kan vores folkevalgt­e politikere ikke være bekendt. Kurt Terkelsen Damgårdsvæ­nget 49 Skibby

 ??  ?? Rigtig mange ældre er utrygge ved at bruge en computer, skriver Kurt Terkelsen, som ikke mener, politikern­e kan være bekendt at gøre det obligatori­sk for borgerne at betjene sig selv digitalt.
Rigtig mange ældre er utrygge ved at bruge en computer, skriver Kurt Terkelsen, som ikke mener, politikern­e kan være bekendt at gøre det obligatori­sk for borgerne at betjene sig selv digitalt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark