Ekstra Bladet

UEFA skal fo

Det danske medlem af UEFA’s eksekutivk­omite Allan Hansen vil drage konsekvens­en

-

ZÜRICH ( Ekstra Bladet): Præsidentv­alget i FIFA blev et tabt slag for UEFA og dermed europæisk fodbold. Men krigen er ikke forbi, og det danske medlem af UEFA’s eksekutivk­omite, Allan Hansen, vil have handling nu.

– Landene i UEFA skal melde sig ud af FIFA. Det vil jeg foreslå, når UEFA- familien mødes i næste uge i Berlin i forbindels­e med finalen i Champions League.

Sådan sagde den tidligere DBU- formand i minutterne efter, at FIFA’s 79- årige Sepp Blatter havde vundet præsidentp­osten i FIFA for en ny fireårig periode. Blatter opnåede 133 stemmer mod 73 til prins Ali i første valgrunde. Blatter skulle have haft 140 for at opnå de totredjede­le det krævede for at vinde i første runde.

Mens hele salen gjorde sig klar til en ny valgrunde, gik prins Ali på talerstole­n for at trække sig. Anden valgrunde kunne ellers vindes ved et simpelt flertal, men den 39årige jordaner skønnede, at forskellen var for stor. Derfor smed han håndklædet i ringen.

Bægeret løbet over

Det var et nederlag, der gjorde ondt på de danske delegerede. DBU’s formand Jesper Møller havde stemt på prins Ali, og selv om den Møller var skuffet, ville han i aftes ikke komme med voldsomme udtalelser.

– Jeg vil ikke nu tage stilling til, hvad der skal ske fra europæisk side. Jeg vil vente til vores møde i Berlin, sagde den forsigtige nordjyde.

Så var der straks mere vrede at spore hos Allan Hansen, der ud over eksekutivk­omiteposte­n i UEFA også har en stor opgave hos FIFA, hvor han sidder i det vigtige revisionsu­dvalg.

Han har tidligere udvist stor tålmodighe­d med Sepp Blatter, men nu er bægeret løbet over.

– Vi skal melde os ud. Nu er det tredje FIFA- kongres i træk, hvor Blatter siger, at nu skal vi stå sammen, og vi skal nok klare den. Men jeg tror ikke på, at noget bliver bedre i FIFA under denne ledelse. Han har intet at byde på. Der er ikke noget nyt, siger Allan Hansen. Allan Hansen, medlem af UEFA’s eksekutivk­omite

Han er langt fra den eneste i UEFA, som går med tanker om at bryde ud. UEFA kan dog ikke som en samlet blok forlade FIFA. Hvert enkelt land skal melde sig ud, og det kan nok blive svært at få Rusland og flere af de øvrige østlande med på ideen.

Allan Hansen mener således at udtalelser fra den russiske præsident Putin i torsdags, hvor han angreb USA og FBI og forsvarede FIFA, har været med til at sikre Blatter den sikre sejr.

Men uanset Putin og rus-

POLFOTO serne vil Allan Hansen fremføre sit forslag i Berlin, hvor han også vil forslå at UEFA kan afholde EM hvert andet år som kompensati­on for den VM- slutrunde, der vil mangle, ved at forlade FIFA.

Ikke til at skyde igennem

Afstemning­en i går viste trods det klare nederlag til Prins Ali, at der også er lande uden for Europa, som er trætte af Blatter. I hvert fald 20 lande deler europæerne­s opfattelse.

Selv var Sepp Blatter ikke til at skyde igennem efter sejren. Tværtimod udfordrede han igen UEFA ved at sige, at landene uden for Europa blandt andet fra Oceanien skal have mere indflydels­e. Både i FIFA’s eksekutivk­omite, hvor Europa også er i undertal, og ved kommende slutrunder.

Dermed puster Blatter for alvor til ilden. UEFA’s præsident, Michel Platini sagde i torsdags, at det bliver over hans lig, hvis UEFA skal afgive pladsen ved VM- slutrunder­ne.

Men Blatter har ikke brug for Europa. Han har sit flertal på plads, og kan gøre som han vil. Han fik da også sagt, at han aldrig har været nervøs for udfaldet af præsidentv­alget.

Det eneste der havde bekymret ham var striden mellem Israel og Palæstina, der optog ganske meget tid på kongressen. Blatter fik dog afværget Palæstinas forsøg på at ekskludere Israel, så på alle måder fik han det, som han ville have det.

Kun en ting savner han i FIFA’s ledende organer.

– Vi vil have flere kvinder, sagde han og lovede samtidig, at han nok skulle bringe båden tilbage på ret kurs.

– Nyd livet, lød hans afskedssal­ut, mens han smilede over hele femøren.

Landene i UEFA skal melde sig ud af FIFA. Det vil jeg foreslå, når UEFA- familien mødes i næste uge i Berlin i forbindels­e med finalen i Champions League

 ??  ?? DBU’s tidligere formand, Allan Hansen, er klar i spyttet. UEFA har intet at gøre i FIFA under den genvalgte præsident, Sepp Blatter.
DBU’s tidligere formand, Allan Hansen, er klar i spyttet. UEFA har intet at gøre i FIFA under den genvalgte præsident, Sepp Blatter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark