Ekstra Bladet

Giv Blatter det røde kort

-

tragisk og komisk. På scenen i HallenDET VAR BÅDE stadion i Zürich kunne Sepp Blatter næsten ikke være i sin egen krop af glæde. Han var for nu at sige det lige ud pisseglad over, at han havde gjort det endnu engang.

Den 79- årige drevne taktiker havde vundet over hele Europa, og sikret sig fire år mere som præsident for milliardfo­retagendet FIFA. Han var som et lille barn, så ustyrlig var hans glæde.

Den mand forstår fuldstændi­g at fortrænge at FIFA står med den største skandale i forbundets 111- årige historie. To af hans vicepræsid­enter sidder i fængsel, herunder den mand, han selv havde udset som sin efterfølge­r om fire år. Hvis han altså stopper om fire år.

ledelse hopper FIFA fra den den ene UNDER BLATTERS ildebrand til den næste. Alligevel overlever han. Hvorfor? Fordi han hælder millioner af kroner i lommerne på nationer som Montserrat som med sine 6000 indbyggere dårligt kan stille et syvmandsho­ld.

Men Montserrat har en fodboldpræ­sident, i øvrigt en tidligere korruption­sdømt af slagsen, som har kræfter til at tage til Zürich hvert fjerde år, hvor han bor på luksushote­l, spiser gratis på de bedste restaurant­er, og hvor han får 2500 kroner i lommepenge. Har han konen med, får hun 1000 kroner til eget forbrug.

Selvfølgel­ig stemmer manden fra Montserrat på flinke Sepp, for tænk nu hvis prins Ali ville have lavet om på det dejlige system. Glemte jeg at sige, at Montserrat selvfølgel­ig også får et årligt tilskud fra FIFA på 1,3 millioner kroner.

Det er måske nok legal bestikkels­e, men bestikkels­e er det.

Blatter er kulturbære­r i FIFA. For en rådden kultur. Så længe han leder FIFA, spreder griskheden og grådighede­n sig som ringe i vandet

taget ved næsen af Blatter, da han for fire UEFA BLEV år siden lovede, at denne periode ville blive hans sidste. Derfor stemte UEFA på ham i 2011, hvor FIFA også var ramt af skandaler. To medlemmer af eksekutivk­omiteen blev taget på fersk gerning i et bestikkels­esforsøg og en vicepræsid­ent, der udfordrede Blatter, blev knaldet for korruption tre dage før afstemning­en og smidt ud på livstid.

I de fire år der er gået, er yderligere en stribe FIFAfolk blevet afsløret i den ene svindelsag efter den anden. Derfor er der kun en vej for UEFA. Sig farvel til FIFA så længe Sepp Blatter sidder for bordenden.

europæiske medlemmer af FIFA’s eksekutivT­O AF DE komite har sagt, at de ikke vil arbejde under Blatter. Jeg håber, de holder fast. I næste uge skal UEFA diskutere et forslag fra danske Allan Hansen, der vil have Europa ud af FIFA. Jeg håber, de gør det.

FIFA’s sponsorer har rettet kritiske røster mod FIFA inden kongressen. De ville se forandring­er. Det får de ikke. Så Visa og Coca Cola og hvad I nu hedder. Brug jeres penge et andet sted.

ikke bedre af, at Blatter lover det. TINGENE BLIVER Det har han gjort i 17 år, og alt er kun blevet værre.

Penge, der skulle gå til udviklinge­n af verdens bedste spil, ender alt for tit i de forkerte lommer. Svindelsag­en som FBI efterforsk­er løber alene op i en milliard kroner. Penge der kunne havde gjort godt blandt fodboldgla­de børn i Afrika, Asien og andre steder, hvor der er behov for bolde, baner og fodboldstø­vler.

Blatter er kulturbære­r i FIFA. For en rådden kultur. Så længe han leder FIFA, spreder griskheden og grådighede­n sig som ringe i vandet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark