Ekstra Bladet

Det Det er bare er bare at kaste at kaste sig ud i det sig ud i det Lynkarrier­e

OVERRASKET: De 19- dobbelte tyske mestre fra THW Kiel har givet den ukendte danske målmand, Kim Sonne- Hansen, en kæmpe chance

- PETER BAGGE FOTO: AP

Årets håndboldse­nsation, Kim Sonne- Hansen, ringede ikke tilbage, da han sidste sommer efter en træning i Skive kunne se, at et for ham totalt ukendt, udenlandsk telefonnum­mer havde ringet.

Det lignede et fupopkald, men det var det ikke.

Efter at THW Kiels islandske træner, Alfred Gislason, havde givet op, satte træneren viceanføre­r René Toft Hansen i gang med at ringe til målmanden.

– Så det blev René Toft Hansen, som fortalte mig om, at THW Kiel ville hyre mig som tredjemålm­and, fortæller Kim Sonne- Hansen.

– Derefter var det bare om at få orlov fra min uddannelse til fysioterap­eut, få pakket og komme af sted.

– Sådan en mulighed vil du nok aldrig få igen. Det var bare at kaste sig ud i det, siger Kim Sonne- Hansen, der siden påske for alvor har været inde i varmen hos de 19dobbelte tyske mestre.

Den 22 årige ukendte mål- mand, som har rykket ned de seneste to år med henholdsvi­s Stoholm til 2. division og Skive til 1. division, skal i weekenden drikke alt andet end gravøl, når han sammen med THW Kiel, som også tæller René Toft Hansen og Rasmus Lauge, er med til årets største håndboldfe­st, Final 4 i Köln.

Fra nedrykker til Final 4

Det er noget af et spring fra nedrykker til Final 4, som målmanden, der er vokset op i Skjern, har gjort, siden han blev opdaget.

Kiel- træner Alfred Gislason underviste på et trænerkurs­us i Silkeborg, hvor spillerne fra Skive var ’ forsøgsper­soner’, hvor træneren fra storklubbe­n kunne se noget, som ingen andre havde set, selv om Tvis Holstebro har haft ham gående.

– Hvordan Kiel fik fat i mit telefonnum­mer, har jeg ingen anelse om, og jeg vidste intet om interessen. Derfor troede jeg, at det var forkert nummer, siger Kim SonneHanse­n, som mesterklub­ben har indkvarter­et i en lejlig- hed, et udkast fra Sparekasse­n Arena i centrum af byen.

Det er ikke den foretrukne adresse for spillerne fra Kiel, der næsten alle som en har valgt at bo i hus i forstædern­e til Østersø- og kanalbyen.

– Derfor har jeg ikke haft så meget kontakt med de andre spillere, deriblandt René Toft Hansen og Rasmus Lauge, fortæller Kim SonneHanse­n.

– Jeg har hele tiden trænet med, men indtil nytår spillede jeg på 2. holdet i 3. Bundesliga.

– Lejlighede­n er fin til mig. Jeg bor dejligt tæt på alt, siger Kim Sonne- Hansen, som fik muligheden efter, at den svenske landsholds­målmand, Johan Sjöstrand, kom hjem fra VM i Qatar med en virus, som har gjort ham ukampdygti­g på ubestemt tid.

Overstråle­de Landin

Den store debut var topbraget mod Rhein- Neckar Löwen, hvor han stjal billedet fra sin berømte landsmand og kommende Kiel- kollega, Niklas Landin.

21 kampe står Kim SonneHanse­n noteret for, da han for at lære har været med til en del Champions Leaguekamp­e, og det har afkastet lidt spilletid hist og her, så han har en beskeden andel i, at THW Kiel på ny er i Final 4.

Og i øvrigt tæt på at blive tyske mestre for 20. gang.

Allerede torsdag ankom THW Kiel til Köln for at deltage i opvarmning­en til den store håndboldfe­st med udsolgt hus.

Inden afrejsen med fly fra Hamburg har træner Alfred Gislason pisket spillere igennem med to gange træ- ning, og ved siden af har målmændene haft hjemmearbe­jde med at se video af de mulige modspiller­e.

– Jeg har styr på Veszprem, og vi er alle klar til kamp. Det vil for flere af mine medspiller­ne være lidt specielt at møde Veszprem, fordi to af modspiller­ne, Momir Ilic og Christian Zeitz, er gamle Kiel- spillere, siger Kim Sonne- Hansen, der har været i gang med at skaffe billetter til familien til håndboldfe­sten, der har været udsolgt i måneder. pba@ eb. dk

CL- Final 4: 3Sport 2 fra kl. 15

 ??  ?? Det er noget af et spring fra nedrykker til Final 4, som Kim Sonne- Hansen, der er vokset op i Skjern, har gjort, siden han blev opdaget.
Det er noget af et spring fra nedrykker til Final 4, som Kim Sonne- Hansen, der er vokset op i Skjern, har gjort, siden han blev opdaget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark