Ekstra Bladet

LE HANS LIV HAN SIGER SELV, AT HAN VAR EN SKARP ANGRIBER

S- fodbolden de næste fire år BAG OM SEPP BLATTER

-

Joseph Sepp Blatter er født i Visp nær Matterhorn i Schweiz i 1936. Hans modersmål er tysk, men han taler også fransk, italiensk, engelsk og spansk. Han har været gift tre gange og har en datter, Corinne. For tiden viser han sig offentligt med den 50- årige Linda Barras, som er mor til to. Hende har Blatter snuppet fra ejendomsmæ­gleren Christian Barras, der måtte læse om Blatters og Lindas forhold i de lokale aviser. Har en bachelor i økonomi fra universite­tet i Lausanne.

Hans første job var som marketingm­edarbejder på et turistkont­or. I 1964 blev han generalsek­retær i Schweiz’ ishockeyfo­rbund. Herfra fortsatte han til en stilling i urfirmaet Longines, inden han i 1975 begyndte som teknisk direktør i FIFA. Han avancerede stille og roligt i systemet, og i 1990 blev han som generalsek­retær FIFA’s topembedsm­and og nærmeste medarbejde­r til sin forgænger som præsident, brasiliane­ren Joao Havelange. En mand, som havde fået sin uddannelse hos mafiaen i Brasilien, og som endte med at blive smidt ud af al internatio­nal fodbold på grund af omfat-

tende korruption. Sepp Blatter overtog præsidentp­osten i FIFA i 1998, hvor han slog svenskeren Lennart Johansson forholdsvi­s klart. Ved siden af FIFA har Blatter siden 1956 været medlem af foreningen for schweizisk­e sportsjour­nalister. Desuden har han haft sæde i Den Internatio­nale Olympiske Komite siden 1999. Hans egen fodboldkar­riere strakte sig fra 1948 til 1971, hvor han spillede i amatørliga­en. Han siger selv, at han var en skarp angriber, men der findes ingen beviser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark