Ekstra Bladet

FÅ STYR PÅ DIN FORSIKRING, FØR TYVEN SLÅR TIL

-

Det er indboforsi­kringen, der dækker, når din cykel bliver stjålet. Men der er en række kriterier, som du skal have opfyldt, før du kan gå til forsikring­en med din sag.

Cyklen skal have været låst, og låsen skal være godkendt og af nyere dato.

Gem altid dine kvittering­er. Hvis du ikke har kvittering­en på din cykel, kan du ikke bevise, at den fandtes. Skulle du alligevel have smidt kvittering­en væk, kan du være heldig, at den butik, du har købt cyklen i, har gemt den elektronis­k.

Husk cyklens stelnummer. Har du glemt at skrive det ned, kan du muligvis finde det på købskvitte­ringen.

– Jeg var på vej hjem til en ven, og cykelhandl­eren ligger ikke langt fra, hvor jeg bor. Ud af min øjenkrog lægger jeg så mærke til en cykel, der har den samme skriggrønn­e farve, som min cykel havde, fortæller Søren Nørmark, som først ikke troede, at det kunne være den samme.

– Men så besluttede jeg mig alligevel for lige at tjekke, og jeg kunne genkende den med det samme.

Søren Nørmarks

cykel

havde ganske vist været igennem en mindre renovering, men noget gammel tape og en speciel refleks foran afslørede, at det var den samme cykel, som Søren mistede nogle uger forinden.

Ud over at bagagebære­r og lygter var blevet fjernet, havde cyklen også fået et nyt lag maling de steder, hvor den manglede lidt farve.

– Først tænkte jeg ’ kan det virkelig være rigtigt?’. Da jeg så var overbevist, besluttede jeg mig for, at den skulle med hjem, siger Søren Nørmark.

Afleveret til reparation

Fordi cykelsmede­n var lukket, måtte Nørmark først ringe til butiksejer­en for at få låst cyklen op.

– I telefonen sagde han så, at den var blevet indleveret af en grønlænder for nogle dage siden, som ville have den repareret. Men at jeg bare kunne tage den.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra den 35- årige cykelsmed, som nu er løsladt, men han ønsker ikke at udtale sig i sagen.

Søren Nørmark ønskede ikke sit billede i avisen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark