Ekstra Bladet

Et overrasken­de valg

-

Selv om hjertet banker for showbiz og Grøn Koncert, har Haugaard aldrig for travlt til at følge med i dansk politik i en grad, så han kunne slå sig ned som politisk kommentato­r, hvis Qvortrup og co. skulle mangle en afløser.

– Det mest mærkelige er jo, at hende, der vandt, tabte, og ham, der tabte, vandt. På den måde er demokrati jo ligesom at rafle. Man ved aldrig, om modstander­en pludselig slår fem femmere. Man må tage det, der kommer, men det var et overrasken­de valg, det må man sgu sige.

– Når du rejser land og rige rundt, oplever du så den splittelse, der tales så meget om for tiden?

– Jeg mener, det er en alvorlig overdrivel­se at tale om, at landet er delt op i to. Den ene del af landet lever jo af den anden. Her på landet, hvor jeg bor, er vi jo – når det kommer til stykket – stolte af København. Når det så er sagt, så er det jo Udkantsdan­mark, der betaler for resten af landet. Det er jo her, alle værdierne er – Grundfos, Danfoss, landbrugen­e osv. Al Karl Marx’ merværdi, det laves sgu da herude, og hvis vi ville, kunne vi sætte landet i en gevaldig kattepine, der er langt værre end den græske.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark