Ekstra Bladet

Klordampe i badeland: Syv kørt på hospitalet

-

Syv mennesker kom i går på hospitalet til behandling og observatio­n, efter at flere var blevet dårlige af klordampe fra et spa- bad i Øster Hurup Feriecente­r i Nordjyllan­d.

Ejer af feriecente­ret, Susanne von Platen, gik i lettere panik, fortæller hun, da en gravid feriegæst i formiddag kunne lugte klor, og flere personer følte sig dårlige efter et besøg i badelandet.

– Da jeg mødte ind i morges ( lørdag morgen, red.), havde jeg en spa med forhøjet dosis af klor. 1,1 procent af vandet var klor, og det er for meget. Det skal ligge på omkring 0,7 procent. Så jeg satte et skilt på, at der var lukket til klokken 11. Og jeg begyndte derefter at skifte vandet, og i den forbindels­e blev der frigivet nogle dampe.

Nogle kunder sagde, at de syntes, der lugtede af klor. Den ene af disse var en gravid kvinde, og så gik jeg i panik og tilkaldte stort set alt, hvad der kunne tilkaldes af ambulancer, politi og beredskabs­styrelsen, siger Susanne von Platen.

Ville være sikker

– Jeg ville være fuldstændi­g sikker på, at der ikke var nogen, der var blevet syge. Derfor tog jeg det så alvorligt. Jeg ville hellere have, at 70 kom på hospitalet og kom glade hjem igen, end at en følte, at jeg ikke tog det alvorligt, siger Susanne von Platen.

- lise

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark