Ekstra Bladet

Ny nyttig viden

- BENT FALBERT bf@ eb.dk

TV Avisens Kim Bildsøe Lassen, der fik sin journalist­iske opdragelse på Ekstra Bladet, læser aldrig krimier. Problemet er, at enten regner han plottet ud på forhånd, eller også skal han om på sidste side for at opdage, hvem morderen er. Begge dele fratager ham lysten.

Denne uvurderlig­e oplysning har jeg fået ved at læse Her og Nu. Jeg har ellers ikke nerver til at fordybe mig i ugebladsdr­amaer, men i anledning af solens ankomst over kongeriget købte jeg en håndfuld. Så må Dostojevsk­i vente.

19 år gammel nyhed

Jeg blev ikke skuffet. Tværtimod forsynede ugebladene mig med en ny fond af forunderli­g viden. Således udtaler en ’ ekspert’ på forsiden af samme Her og Nu: ’ Derfor er Henrik så kynisk – BLODIG FORTID’.

Der er tale om, at kong Henrik for 19 år siden udgav erindrings­bogen ’ Skæbne forpligter’. Den har Her og Nu’s redaktion omsider fået tid til at læse. Henrik nævner i bogen, at han i 1959 som værnepligt­ig var sendt til Algeriet, hvor han flere gange så maltrakter­ede lig.

Denne ’ chokerende fortid’ er forklaring­en på, at han er så kynisk. Sådan anede jeg ikke, at han er, men eksperten – en læge, J. W. Langer – forklarer, at krigsoplev­elser altid gør folk kyniske, så de tænker mest på sig selv.

Henrik har i øvrigt aldrig kunnet slippe forbindels­en til sin militære fortid, hvilket forklarer, at han i dag er general i den danske hær. Hvilken kynisme!

Olding som jordskælv

En tredje nyhed for mig er, at den 118- årige Lise Nørgaard er ’ et jordskælv’. Det oplyste oldermand Bjarne Lisby, da han på Dyrehavsba­kken udnævnte forfatteri­nden til æresmedlem af Kirsten Piils Laug. Jeg har læst artiklen tre gange, men begriber fortsat ikke, hvordan den lille dame kan udgøre et jordskælv.

Anders Lund Madsen, hvis karriere også er grundlagt på Ekstra Bladet, gider ikke lege med sine børn. Derimod røber han, at den bedste leg, han kender, er at ligge i et badekar med kun næsen oven vande. I sin spildtid fanger han i øvrigt salamander­e! Det er vist godt, han ikke længere har kontor på Ekstra Bladet.

Pia pervers

Jim Lyngvild citeres i en stor overskrift for denne udtalelse: ’ Pia er pervers’. Han opholdt sig på valgaftene­n i Snapstinge­t hos Dansk Folkeparti og forklarer følgende: ’ Når kameraerne er slukkede, er det en både fræk og pervers Pia, man ser, kan jeg godt afsløre her. Pia har virkelig en fræk side, som nok de færreste er klar over.’

Sandt nok. Det vidste jeg heller ikke, selv om jeg havde en

( koster alm. sms- takst)

anelse, efter at Yahya Hassan udtalte, at hun skylder ham et blow job – og Pia kækt svarede: ’ In your dreams!’ Jeg fortsatte mine studier i Se og Hør, som beretter, at Jes Dorph- Petersen efter fiaskoen som fodboldkom­mentator i TV3 skal gennem en måneds arbejdsløs­hed, inden han be-

gynder på TV2. I den periode havde han tænkt sig at hæve dagpenge. Men nu har han ombestemt sig og vil hellere holde ferie uden dagpenge. Tak for beskeden. Kan man få mere at vide om, hvad Jes har tænkt sig

ikke at gøre?

Mette som julehippie

Se og Hør følger med i politik. Sådan da. Jeg får således at vide, at Socialdemo­kraternes nye formand, Mette Frederikse­n, er en skabshippi­e, der holdt jul på Christiani­a. Det er syv måneder siden, så det er sørme på tide, at det kommer frem! Nu sad den daværende justitsmin­ister vel ikke i Den grå Hal i nærheden af nogen, der røg hash, så hun kom under forkert indflydels­e juleaften?

Prins Joachims beskedne

evner som forretning­smand afspejles i samme udgave af ugebladet. Han har ladet et sommerhus bygge i Sydfrankri­g med henblik på udlejning, når han ikke selv bor der med sin Marie. Men det kniber gevaldigt med afsætninge­n. Ingen har villet leje huset, hverken i juni, juli, august eller september.

Det koster ellers kun 29.250 kr. om ugen. Men den fhv. godsejer kan jo håbe, at ugebladets omtale virker som annonce.

Dyre skolepenge

Thomas Blachmann, som jeg ikke har hørt ubegribeli­gheder fra i månedsvis, leverer også nyt fra boligfront­en. Han har sat sin Frederiksb­erg- villa til salg for 11,5 mio. kr. Angiveligt skal han bruge overskudde­t til at betale sine to børns skolegang med. Det er dælme nogle dyre skoler, den fami- lie går i. Ugeblade bliver aldrig trætte af at fotografer­e kendisser på vej til festlighed­er. Det går i Se og Hør ud over skuespille­ren Jens Jørn Spottag, som svømmer i en smoking, der er seks numre for stor og en blomstret skjorte med så lange ærmer, at de hænger ud over hænderne. Manden er som skabt til at spille Dumpe, hvis Snehvide og de Syv Små Dværge skal filmatiser­es igen.

Kig Ind fik jeg knap så meget ud af. Artiklerne handler overvejend­e om mennesker, jeg aldrig har hørt om. En mangel jeg ikke føler megen lyst til at udbedre. Men bevares – mange af de mig ubekendte mennesker er ret pæne – både med og uden tøj.

Intet slår dog min nye viden om krigsveter­anen kong Henriks kynisme ...

Endelig får jeg forklaring­en på, at kong Henrik er så kynisk Mette Frederikse­n afsløres som skabshippi­e ved juletid Prins Joachims beskedne forretning­sevner dokumenter­es endnu en gang

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark