Ekstra Bladet

FARTENS V

Tinkoff-Saxo har fundet det Tinkoff-Saxo har fundet det lirede aerodynami­ske grej frem lirede aerodynami­ske grej frem til dagens holdløb – og Michael til dagens holdløb – og Michael Valgren går benhårdt efter en sejr Valgren går benhårdt efter en sejr

-

Det er benhårdt, men Michael Valgren ser frem til dagens udfordring.

AURAY ( Ekstra Bladet): 28 km. Det er en miniput- distance for en profession­el cykelrytte­r.

Men når discipline­n er holdløb, er det straks en anden sag.

Mange ryttere hader det, og det kan da også være decideret modbydelig­t at træde, indtil man får blodsmag i munden, mens holdkammer­aterne bare trykker farten endnu højere op.

Alligevel ser Tinkoff- Saxos Michael Valgren frem til det.

– Jeg glæder mig rigtig meget. Jeg synes, at vi har et godt hold til det.

– Det er lidt et atypisk holdløb – det går lidt op og ned. Det er vigtigt at have en, der kan få farten op og så holde den der. For os er det Daniele Bennati.

– Når man først er deroppe, så er det nemmere at holde den. At komme ned i fart og så op igen er hårdt. Det skal vi undgå, siger Michael Valgren om den onde disciplin.

Han og Tinkoff- Saxo skal køre på noget af det fineste og mest aerodynami­ske grej i branchen, og han er da heller ikke bleg for at have store ambitioner på sine og holdets vegne.

– Vi skal gå efter at vinde. Vi har virkelig et godt hold med, og vi er alle i god form. Vi ligger også toer i holdkonkur­rencen – det vidner om, at holdet er stærkt. Så det er en sejr, vi går efter, siger Michael Valgren, der altså med et brag af et holdløb kan være med til at sikre holdkaptaj­n Alberto Contador vigtige sekunder i kampen om den samlede Tour- sejr. Skal det gå stærkt, skal det være et pladehjul. Her er siderne lukkede for at sikre den bedste aerodynami­k.

– Det drejer sig om at bryde vinden, men i høj grad også om at få luften afviklet fra hjulet. I den forbindels­e er det en kæmpe fordel, at hjulet er lukket. Det er helt i kulfiber, der gør, at det ikke er så tungt, som det ser ud. De almind sekløer, m fra de fles cykler, ser set ikke på startscyke

– De er met med a mik for øje specielle. er placeret rammen, h næsten ik Når farten ska Derfor starter tænder.

– Der er 54, på en normal Det vejer lidt m

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark