Ekstra Bladet

Fra VM i Qatar?

-

fratages værtsskabe­t i 2002. De vestlige ledere må holde op med at falde på halen over emirens vilde investerin­ger i Europa og i stedet se i øjnene, at Qatar bør lægges på is.

Efterhånde­n er det kun Sepp Blatter og hans nærmeste, der ikke fatter, at Qatar købte sig til slutrunden i 2022. Det skete ved at bestikke en række af de begærlige medlemmer af FIFA’s eksekutivk­omité.

Oven i kommer så de slaveforho­ld, som migrantarb­ejderne i Qatar lever under. Mere end 1400 er døde siden december 2010, og me- Inden for få måneder har USA advaret to gange mod, at Qatar er et mål for terror- angreb. Den trussel bliver ikke mindre under et VM. Billedet her stammer fra det nylige angreb på turister på en badestrand i Tunesien. re end 4000 vil have mistet livet, inden den første kamp i givet fald bliver fløjtet i gang i 2022.

Det er den største menneskeli­ge skandale i fodboldens historie. En skamplet, der vil forfølge Blatter og hans kumpaner resten af deres dage.

Oven i kommer så frygten for terror. Og man skal være meget naiv, hvis man blot fejer den af bordet.

Qatar kom bag på en hel fodboldVAL­GET AF

verden, og ikke mindst på chileneren Harold Mayne- Nicholls, som på vegne af FIFA havde lavet sikkerheds­rapporten om ansøgerlan­dene.

Han havde dumpet den lillebitte, men stinkende rige Golf- stat.

– Qatar var suverænt det dårligste bud blandt de lande, der søgte om VM i 2022.

– Det spørgsmål, jeg har stillet mig selv de seneste fire år, er, hvordan FIFA kunne lade Qatar byde på VM. De skulle aldrig have haft slutrunden. Det er 100 procent forkert. I øv-

rigt er det ikke noget fodboldlan­d.

– Logistisk er det håbløst. Hovedstade­n Doha er en lille by med mindre end en million indbyggere.

Under VM vil der være dage, hvor der skal afvikles fire kampe i byen. Det betyder, at mere end 160.000 tilskuere skal flytte sig rundt blandt stadionern­e, har Mayne- Nicholls tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Og det er jo et drømmescen­arium for en selvmords- terrorist.

 ?? FOTO: AP ?? Åbn øjnene, FIFA
FOTO: AP Åbn øjnene, FIFA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark