Ekstra Bladet

’Clarks’ ven: Ved at miste håbet

-

– Det er dejligt, at der igen bliver sat fokus på ’ Clarks’ forsvinden, for jeg var efterhånde­n begyndt at miste håbet.

– Det er ikke mit indtryk, at politiet har gjort det helt store for at finde ud af, hvad der egentlig er sket med ’ Clark’.

Det siger Jan ’ Clark’ Jensens gode bekendte Anneli Lyttik, som allerede få dage efter ’ Clarks’ forsvinden 7. december 2011 henvendte sig til politiet for at presse på en efterforsk­ning, ligesom hun fik sat fokus på sagen i Eks- tra Bladet, efter at hun havde erfaret, at ’ Clark’ var forsvundet, og at den bil, som han havde lejet, var blevet fundet udbrændt på en parkerings­plads i Vestskoven i Albertslun­d tæt på Risby studierne.

Ikke guds bedste barn

– De fleste folks teori om ’ Clarks’ forsvinden er, at han var et dumt svin, der er blevet slået ihjel. Jeg ved godt, at han ikke var guds bedste barn, men det er ikke sådan, han har været over for mig. Jeg lærte ham relativt sent at kende. Han fandt et frirum i mit hjem og kom og fik en kop kaffe og snakkede og hyggede og sad og tegnede med min datter. Det er sådan, jeg kender ham. Derfor synes jeg også, at sagen må opklares, siger Anneli Lyttik.

Mange teorier

– Der er så mange teorier. Folk snakker. Nogen siger, at han ligger begravet i en skov i Sverige. Men hvad bygger det på? Jeg hører så mange forskellig­e historier om, hvad der er sket?

– Jeg håber stadig, at ’ Clark’ er i live. Men når jeg tager de realistisk­e briller på, ved jeg selvfølgel­ig godt, at det formentlig­t ikke er tilfældet.

– Nogen må vide, hvad der er sket, og jeg synes, de skulle være med til at bryde koden, siger Anneli Lyttik.

Anneli Lyttik har lige siden december 2011 – kort tid efter Jan ’Clarks’ Jensen forsvinden – presset på for at få opklaret sagen.

 ?? FOTO: JESPER MORTENSEN/
EKSTRA BLADET ??
FOTO: JESPER MORTENSEN/ EKSTRA BLADET

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark