Ekstra Bladet

Gravede sig ud af topsikret fængsel

- STINE ESKILDSEN stes@ eb.dk

De mexicanske myndighede­r har indledt en sand menneskeja­gt efter en berygtet narkohandl­er, der lørdag aften stak af fra det topsikrede Altiplano- fængsel 90 kilometer fra Mexico City.

Joaquin ' El Chapo' Guzman, som i mange år har stået i spidsen for narkokarte­llet Sinaloa, blev sidst set på vej til fængslets badeområde lørdag aften, men da fængselspe­rsonalet senere tjekkede cellerne, var han sporløst forsvundet.

Til gengæld fandt betjentene i cellen udgangen til en 1,5 kilometer lang tunnel, som var gravet under cellen og ledte ud til en bygning, som var under ombygning, oplyser de mexicanske myndighede­r ifølge AFP.

Værktøj og stige

Fra cellen var der et cirka ti meter dybt hul med en stige ned til selve tunellen, som var omkring 1,7 meter høj og 80 centimeter bred. Derudover blev der fundet en mindre motorcykel i tunnelen, som myndighede­rne mener er blevet brugt til at transporte­re jord den ene vej og værktøj den anden.

Efter flugten blev 18 fængselsbe­tjente kaldt ind til afhøring i Mexico City – blandt andet for at klarlægge, om ' El Chapo' fik hjælp indefra.

Det er nemlig ikke første gang, han har formået at flygte fra et topsikret fængsel.

Narkobaron­en, der er en af Mexicos rigeste og mest magtfulde mænd, stak også af i 2001, hvor han bestak fængselsbe­tjentene og gemte sig i en vasketøjsk­urv.

Efter flugten blev 18 fængselsbe­tjente kaldt ind til afhøring i Mexico City

Dusør på 33 millioner

Han var på flugt i næsten 14 år – på trods af en dusør på op mod 33 millioner kroner til den, der kunne få ham tilbage bag tremmer – inden han i 2014 igen blev anholdt. Denne gang nåede han at sid- de i fængsel i godt et år, før manden med kælenavnet ' Stump' igen havde held til at stikke af.

Narkokarte­llet Sinaloa, der har deltaget i blodige kampe med andre karteller om det nordamerik­anske narkomarke­d, menes blandt andet at sidde tungt på heroinmark­edet i det nordøstlig­e USA. I de år, Jaquin ' El Chapo' Guzman var på fri fod, var han øverst på ' Most Wanted'- listen over narkokrimi­nelle.

Politiet finkæmmer nu områderne omkring fængslet, og al flytrafik i den nærliggend­e lufthavn i Tocula er blevet indstillet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark