Ekstra Bladet

BETAL OG BLIV HØRT

- PR- FOTO

VEJEN fra A til B er ikke den lige, men slår et kraftigt sving ind gennem en tæt, grå dyne af mellemmænd, hvis man vil blive hørt på Christians­borg.

DESPERATE kommuner hyrer deres egne spindoktor­er og lejesvende i det galopperen­de marked af lobbyister og Public Affairs- bureauer.

REGNINGEN betaler vi, og den løber nemt op over en million kr. Bare spørg Odense kommune, der formedelst 1,4 million kr. fik Burson og Marsteller til at tale godt for deres letbane og dronecente­r.

JYLLANDS- POSTEN afdækkede i går den deprimeren­de og udemokrati­ske deroute. Ja – det mest forstemmen­de er næsten, at det rent faktisk hjælper at få nogle bureauer til at tale for sin nye bro eller en strimmel motorvej. Gerne bakket op af en hurtig ’ekspert- rapport’, der sjovt nok støtter ens synspunkte­r.

ALMINDELIG ærlig og direkte kontakt mellem parlament og kommuner er åbenbart utænkelig – som

ved solkongern­es hof.

BORNHOLM havde f.eks. mistet sin reservefær­ge, Poul Anker, i foråret – og dermed tilgang af masser af tyske turister. Folketinge­ts beslutning om at stoppe den, var en katastrofe for øen. Ind kom et af topbureaue­rne, Rud Pedersen. Det hjalp! Bornholmer­ne beholdt færgen, fik tilmed sat priserne for lastbiler ned, og fik som et overlegent raffinemen­t driblet halvdelen af regningen fra Rud Pedersen ind i ’ Trafikkont­aktrådet’ – så skal ministerie­t selv betale halvdelen! Det var svært af få armene Med lidt kostbar spin lykkedes det bornholmer­ne at få Trafikmini­steriet til at betale for færgen Poul Anker.

ned på Bornholm.

I VIRKELIGHE­DEN er det vanvittigt, at vi i et lille bitte land ikke kan tale sammen fra borgmestre til Christians­borg. Gider folketings­medlemmern­e ikke presse sager fra deres bagland frem, med mindre, de er sikre på, det er en vindersag for dem selv?

Det var svært af få armene ned på Bornholm

BORGMESTRE­NE virker også som generte konfirmand­er, der dårligt tør tage telefonen og ringe til en minister eller en trafikpoli­tiker. De forstår vel jysk og fynsk endnu derinde – og ikke kun PR- poleret magtsprog.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark