Ekstra Bladet

NU HEDDER NU HEDDER HAN STEN HAN STEN HANSEN HANSEN

ALT OM JAGTEN PÅ DE 200 MILLIONER FORFØLGES AF POLITI OG PRIVATDETE­KTIVER

- PETER JEPPESEN pej@ eb.dk

Først hed han Stein Bagger. Så gik han under Steen Bech. Men Ekstra Bladet kan nu afsløre, at den dømte storsvindl­er igen har taget navneforan­dring.

Ved at gennemgå de offentlige registre kan det således afsløres, at den i dag 48- årige mand nu hedder Sten Hansen, hvilket er et navn, der i år er registrere­t 107 af hos Danmarks Statistik.

Mens Stein Baggers IT Factory eksistered­e, havde han held til at snyde alt og alle. I november 2008 fik selskabet sågar Ernst & Youngs pris for at være danmarksme­ster i vækst.

’ Årets danmarksme­ster i vækst er en virksomhed, der har opnået helt usædvanlig­e resultater i en vanskelig branche’, lød det fra juryen, da IT Factory blev kåret ved det Oscar- lignende show. Juryen bestod bl. a. af dagbladet Børsens daværende chefredakt­ør Leif Beck Fallesen.

Forsvandt

I december samme år forsvandt Stein Bagger på en forretning­srejse til Dubai. På det tidspunkt var alarmklokk­erne begyndt at ringe, og for politi samt presse gik jagten ind for at finde Stein Bagger, der til sidst meldte sig selv til politiet i USA.

I 2009 blev han idømt syv års fængsel for at have svindlet for 891 millioner kroner. Gennem selskabet IT Factory havde han lavet en såkaldt leasing-karussel med varer, der i sidste ende ikke eksistered­e.

I 2014 kunne Ekstra Bladet fortælle, at Stein Bagger var blevet løsladt efter fem år og tre måneders fængsel. Løsladelse­n skulle dog være sket tidligere, men fordi Bagmandspo­litiet rejste en ny tiltale mod ham, blev løsladelse­n udskudt.

Inden da havde han nemlig været ude i friheden. Da han havde afsonet cirka tre et halvt år af straffen, blev han med Kriminalfo­rsorgens godkendels­e studenterm­edhjælper hos Dansk Selfstorag­e hos sine gamle venner René Andersen og Royne Carlsson. Det var i den forbindels­e, at Stein Bagger brugte navnet Steen Bech.

Læste på CBS

Det skete, mens Stein Bagger læste hd på Copenhagen Business School, som han havde udgang til. Bagmandspo­litiet mente, at Stein Bagger reelt ledede Dansk Selfstorag­e og sad i ledelsen under dæknavnet Steen Bech, en påstand, som Københavns Byret afviste med frifindels­en af Stein Bagger i 2014. Dermed var sidste kapitel dog ikke skrevet. I 2016 forventer Boris Frederikse­n, kurator i IT Factorys konkurs, at en ny sag starter mod den tidligere revisor i IT Factory og selskabets tidligere bestyrelse:

– Selve sagen IT Factory afventer i al væsentligh­ed den erstatning­ssag, som er anlagt mod bestyrelse­smedlemmer og den tidligere revisor for selskabet. Der er ikke sat en dato for hovedforha­ndlingen endnu, fordi jeg venter på svar på nogle spørgsmål. Det får vi formentlig i begyndelse­n af 2016, og så kan der sættes en dato på hovedforha­ndlingen. Det er det, som bliver afgørende for, om kreditorer­ne får mange penge eller en beskeden dividende, siger Boris Frederikse­n.

Ekstra Bladet har været forbi den adresse, som Stein Bagger har opgivet som sin bopæl. Husets ejer ønskede imidlertid ikke at tale med Ekstra Bladet. Ligeledes var der ingen, som svarede, da Ekstra Bladet ringede på hos Stein Baggers mor, hvor han tidligere har haft adresse.

Da han havde afsonet cirka tre et halvt år af straffen, blev han med Kriminalfo­rsorgens godkendels­e studenterm­edhjælper Bagmandspo­litiet mente, at Stein Bagger reelt ledede Dansk Selfstorag­e og sad i ledelsen under dæknavnet Steen Bech

 ??  ??
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Fri mand?
FOTO: MOGENS FLINDT Fri mand?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark