Ekstra Bladet

Hænger på politiet fremover

-

Selv om Stein Bagger i realiteten har udstået sin straf med løsladelse­n sidste år, kan han godt skyde en pil efter at leve fuldstændi­g som en fri mand. Som en del af de 200 millioner kroner, der fortsat mangler, hænger der nemlig et konfiskati­onskrav over hovedet på ham.

– Det betyder, at hvis vi finder ud af, at de ejer nogle værdier, kan vi med rettens hjælp forsøge at få dem beslaglagt, så de ( Stein Bagger og Mikael Ljungman, red.) kan afdrage på deres gæld, siger specialank­lager hos SØIK, Michael Ejlerskov.

Konfiskati­onskrav foræl- des ifølge anklagemyn­digheden typisk efter ti år. Dermed er Stein Bagger fri af politiets søgelys i 2019.

– Hvor meget har I sat ind på at finde disse værdier?

– Det ønsker vi ikke at kommentere. Men det er klart, at hvis vi får nye oplysninge­r, kigger vi på det.

– Hvor meget har han jer hængende på nakken?

– Så længe kravet består, har du i bund og grund os hængende over hovedet, siger Michael Ejlerskov, som ikke vil komme nærmere ind på detaljerne omkring, hvordan de holder øje med Stein Bagger. Ekstra Bladet kan nu afsløre, at den dømte storsvindl­er igen har taget navneforan­dring – til Sten Hansen. Han har reelt udstået sin straf, men slipper først for efterforsk­ere i 2019.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark