Ekstra Bladet

Send flere penge Når politibetj­ente hævder at være de virkelige ofre

- Mads. kastrup@ eb.dk

har man en ’det gør vi ikke I POLITIET noget ved- bunke’.

Hvad ligger der så i den, spørger den kvikke læser. Der ligger en ordentlig røvfuld anmeldelse­r fra borgerne om indbrud, såmænd. Det fortalte formanden for Københavns Politifore­ning, Michael Møller, forleden dag til Berlingske:

og anmelder et ind’ HVIS DU RINGER IND brud, og gerningsma­nden ikke umiddelbar­t har efterladt sig spor, så vil det blive en af de opgaver, vi ’ nedpriorit­erer’. Vi tager imod anmeldelse­n, så du kan få erstatning fra forsikring­en, men sandsynlig­heden for, at sagen havner i bunken med ’det gør vi ikke noget ved’ er stor,’ forklarede Michael Møller.

Der er tydeligvis noget galt i politiet. Der har faktisk været noget galt i etaten i mange år.

Norsk og svensk politi opklarer eksempelvi­s dobbelt så mange indbrud som det danske.

ÆRGERLIGT’, ’ DET ER DRØNHAMREN­DE kommentere­r formanden for politiforb­undet, Claus Oxfeldt, til Berlingske og tilføjer: ’ Vi er sendt til tælling i forhold til mangel på ressourcer.’

Jeg oversætter formandens ord her for nemheds skyld: ’ Send flere penge.’

Dette har været budskabet fra alle politibund­sformænd til alle tider. Da politirefo­rmen i 00’ erne brød sammen, smed man i panik omkring halvanden Politibetj­entene er de virkelige ofre for verdens fortrædeli­gheder, skal vi borgere bildes ind. milliard ekstra kroner efter politiet. Det måtte simpelt hen ikke være sådan, at politiet ikke kom, når borgerne ringede, bedyrede politikern­e.

yderligere tolMEN HVORDAN SKAL VI SÅ ke politiform­and Oxfeldts ord om ’stort pres’ på grund af ’ terror’ og ’ flygtninge’ samt ’ mangel på ressourcer’?

Det er vel noget i retning af, at hvis ikke man kaster endnu flere penge efter politiet, så bliver betjeninge­n af borgerne faktisk så ringe, at ordensmagt­en ikke blot udebliver, når borgerne ringer. Man skal forvente, at de end ikke vil være i stand til at løfte røret.

Politiform­anden og kollegerne er ’sendt til tælling’, som han bliver ved med at sige.

Jeg synes, det giver anledning til et spørgsmål. Det kunne formuleres sådan her: Hvad er det nu lige, det hedder, når man forsøger at tvinge nogen til at aflevere penge ved at true med, at noget slemt ellers vil ske?

at liDET ER EFTERHÅNDE­N MIT INDTRYK, ge meget, hvor mange penge man giver til ordensmagt­en, så kommer den fortsat ikke, når man ringer. Politiforb­undets tidligere formand, Peter Ibsen, var såmænd også skamløs i fremstilli­ngen af sin faggruppe som underbemid­lede, overarbejd­ede og halvt nedbrudte, samtidig med at der gik historier om betjente på halve års afspadseri­nger, som passede hele bijobs i ventetiden.

Men politibetj­entene er de virkelige ofre for verdens fortrædeli­gheder, skal vi borgere bildes ind. Det er klart, at de ikke kommer. Og slet ikke kommer, hvis man bor uden for de større byer. De har vigtigere ting for. En dag så jeg eksempelvi­s omkring 100 betjente kontroller­e en åbenbart farlig Pegida- demonstrat­ion, der gik på Vesterbrog­ade. Der var omkring 12- 14 demonstran­ter.

kunne KUNNE DET TÆNKES, AT POLITIET finde flere midler ved at prioritere de angivelig knappe ressourcer lidt skarpere?

Eller hvad med måltal forbundet med politidire­ktørers bonusudbet­alinger? Hvordan kan det være, at der altid er tilstrække­lig med ressourcer på dette område? Bonusområd­et havner ikke i ’det gør vi ikke noget ved- bunken’. Selv om ingen kan godtgøre, at det bedrer samfundet for borgerne, at man når måltal for eksempelvi­s seleforsee­lser eller cykling på fortovene, bliver måltallene altid nået. Imponerend­e, da ’dansk politi aldrig har været sendt mere til tælling, end vi er i øjeblikket. Enderne hænger slet ikke sammen. Man prioritere­r benhårdt, og ting, man normalt ville have lavet, bliver ikke gjort’, som formand Oxfeldt udtrykker det i Berlingske.

Vi skal forstå FOR DET ER MELDINGEN. det, vi borgere. Politiet ’ har aldrig været sendt mere til tælling’. De er stort set bevidstløs­e.

Danmark er det land i Europa, hvor der begås flest indbrud i forhold til antal indbyggere. Og hvis nogen skulle finde på at sige, at det måske skyldes, at indbrud stort set ikke efterforsk­es ( opklarings­procent ifølge B. dk: 6,7 procent) og dermed aldrig får konsekvens­er for indbrudsty­ve, har de ikke fattet, hvordan et moderne retssamfun­d fungerer.

Danmark er det land i Europa, hvor der begås flest indbrud i forhold til antal indbyggere

Socialdemo­kraterne I DENNE UGE KOM eksempelvi­s med en fremsynet løsning på det med indbrudden­e: Det skal gøres lovpligtig­t at sikre sin ejendom mod indbrud. ’ Jamen, jeg hasper altid mine vinduer og låser min dør’, siger den opmærksomm­e læser måske hertil. Ja, men hvis ikke det er de rette indbrudssi­kre vinduer og den rette indbrudssi­kre dør, så vil det i fremtiden være dig, kære læser, der er den kriminelle.

Således må vi – efter en nutid, hvor politiet er offeret – tilsynelad­ende også indstille os på en fremtid, hvor der er helt byttet om på ofre og kriminelle.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark