Ekstra Bladet

Andre lande må tage flere flygtninge

-

Der er også grænser for, hvor mange flygtninge Sverige kan tage imod, lyder det fra den svenske statsminis­ter, Stefan Löfven.

– Sverige vil ikke bare fortsætte med at tage imod sin del, så længe andre lande ikke gør deres. Det vil jeg sige meget tydeligt, siger Stefan Löfven, da han torsdag ankom til EU- topmødet i Bruxelles.

Stefan Löfven har tidligere sagt, at Sverige kan komme helt op og modtage 150.000 flygtninge og migranter i år, hvis tilstrømni­ngen til Sverige fortsætter i det nuværende tempo.

Den svenske statsminis­ter efterlyser en fælles fordelings­mekanisme for flygtninge i Europa, som også EU-Kommission­en har foreslået med kraftig opbakning fra den tyske forbundska­nsler, Angela Merkel.

– Det går ikke, at Østrig, Tyskland og Sverige tager imod flygtninge – og Sverige har faktisk taget langt flest per indbygger – hvis ikke alle lande påtager sig deres ansvar, siger Löfven.

Sverige, der har ført en åben dør- politik under den største flygtninge­krise siden Anden Verdenskri­g, er duksen i EU, når det gælder om at tage imod flygtninge.

Men presset på Sverige er nu så stort, at Migrations­verket, den svenske udlændinge­styrelse, har fået besked på at opføre teltlejre, hvis det bliver nødvendigt for at skaffe indkvarter­ing til alle.

– Sverige forbereder sig på en krisesitua­tion. Nu kræves samarbejde og fælles ansvar. Det kræver, at alle tager ansvar i EU og i Sverige. Alle kommuner må være med. Det kommer til at koste penge, advarede Stefan Löfven allerede i sidste uge.

 ?? FOTO: AFTONBLADE­T ?? – Der er også grænser for, hvor mange flygtninge Sverige kan tage imod, siger den svenske statsminis­ter, Stefan Löfven.
FOTO: AFTONBLADE­T – Der er også grænser for, hvor mange flygtninge Sverige kan tage imod, siger den svenske statsminis­ter, Stefan Löfven.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark