Ekstra Bladet

Psykolog: Det er ikke for små børn

-

Selv om løve- dissekerin­gen afføder stærke reaktioner i udlandet, bestod publikum ikke af vrede dyrevenner. Derimod var det nysgerrige forældre med mindst lige så nysgerrige børn helt ned til fireårsald­eren, der var mødt op for at overvære obduktione­n.

Men det er ifølge børnepsyko­log hos Psykiatrif­onden Charlotte Diamant ikke nødvendigv­is godt for helt De fremmødte erfarede, at en løvemave lugter fælt, når den bliver skåret op, og mange måtte holde sig for næsen eller forlade stedet. Løvens afhuggede hoved holdes frem, så de mange medier og gæster kan forevige oplevelsen. små børn at se et dyr blive dissekeret. Og grænsen for den slags er ifølge hende helt konkret:

Blod og indvolde kommer til at stå alene

– Når man er under ti år, kan det være svært at forstå, at man ser på løve- dissekerin­gen for at lære noget – blodet og indvoldene kommer til at stå alene. Det er svært for dem at begribe læringsdel­en i det, siger Charlotte Diamant, der dog forstår og anerkender anerkender Odense Zoos eget argument om, at det hele er sat op for at give børn undervisni­ng i anatomi og natur. Men mener alligevel at nogle børn er for små til dens slags.

– Selvfølgel­ig skal børn lære om naturen og om livet, men det er vigtigt, at det foregår i en højde, der passer til barnets alder. Det er langtfra første gang, zoo foretager offentlige dissekerin­ger, men sjældent har opmærksomh­eden været så massiv.

 ??  ?? Verdensber­ømt
Verdensber­ømt
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark