Ekstra Bladet

Ny klassiker

-

Fargo – anden sæson Instr.: Diverse. Premiere på HBO Nordic 13. oktober

BBBBB

’ Fargo’ var et modigt og særdeles vellykket bud på at basere en tv- serie på Coenbrødre­nes film af samme navn med Billy Bob Thornton i rollen som lejemorder­en Lorne Malvo, men han døde som bekendt til sidst.

Så hele holdet er skiftet ud i anden sæson, men modsat ’ True Detective’ er der tråde tilbage til første sæson, da en af hovedrolle- indehavern­e ( Patrick Wilson) er en yngre udgave af Lou Solverson, som den gang var pensionere­t og far til politikvin­den Molly Solverson. Vi befinder os også stadig i det nordlige, snedækkede USA.

Første episode starter med et voldsomt tredobbelt mord på en lille diner, og så er vi ellers i gang. Seriens hovedskabe­r Noah Hawley formår i det hele taget på stærkt overbevise­nde facon at bibeholde den makabre og absurde tone, der kendetegne­r mange af Coens værker, som ofte kredser om såkaldt ’ almindelig­e’ mennesker, der involveres i knap så almindelig­e begivenhed­er. Og rent stilistisk er serien også en hyldest til 70’ ernes let kiksede æstetik med hyppig brug af splitscree­n og gæstevisit af både Jimmy Carter og Ronald Reagan.

Alt tyder på, at HBO har skabt endnu en tv- klassiker.

hq

Kom EKSTRA tæt på de politiske skandaler, den kriminelle underverde­n, de kendtes hemmelighe­der, sportens dramaer og masser af Side 9-piger. Hver dag. Kun 29 kr. pr. md. Kom godt i gang på ekstrablad­et.dk/ekstra

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark