Ekstra Bladet

Tandløst øglebid

-

Jurassic World Instr.: Colin Trevorrow Udkommer mandag

BB

Det er ikke just det store, kreative overskud eller eventyrlys­t, der præger filmproduc­enterne i disse år, og bare i 2015 står den i stedet på genoplivni­ng til velkendte tricks og varemærker som ’ Mad Max’, ’ Terminator’, ’ Star Wars’ og dinosaurer­ne fra ’ Jurassic Park’. Med flere.

Sidstnævnt­e var noget af en sensation med hidtil uset flotte computeref­fekter ved premieren i 1993. Den fik selskab af to knap så imponerend­e efterfølge­re i 1997 og 2001, og nu skal vi så med på endnu en tur i temaparken.

Helt efter skabelonen

Og mon ikke det helt efter skabelonen går galt igen? Altså at nogle af de forhistori­ske rovdyr slipper ud af deres indhegning og begynder at spise af gæsterne, mens de grådige kapitalist­er bag parken i Costa Rica er sent ude med advarslern­e i et krampagtig­t forsøg på at redde deres forretning.

Vor helt i samtale med dinosaurer­ne i ’Jurassic World’.

Og mon ikke ham den muskuløse fyr, der indledning­svis advarer mod at pille for meget ved naturen, ender med at klare ærterne?

Der er selvfølgel­ig også smidt en påklistret romance og et par nuttede, skilsmisse­ramte børn ind i ligningen. Den obligatori­ske gale vi-

denskabsma­nd er selvfølgel­ig også på plads.

Sikkert i erkendelse af historiens åndelige armod og totale mangel på fantasi har man til lejlighede­n opfundet en gensplejse­t kæmpeøgle, der får Tyrannosau­rus Rex til at ligne et krammedyr, er lynende intelligen­t, kan ka- muflere sig og endda undgå varmesøgen­de sensorer.

Ja, for at det ikke skal være løgn, kan den også snakke med de andre rovdyr. Men det kan ham der muskelbund­et selvfølgel­ig også. Dinosaur- hviskeren kunne vi jo kalde ham. Stik den.

hq

 ?? FOTO: POLFOTO ??
FOTO: POLFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark