Ekstra Bladet

Rige pensionist­er er til gavn for samfundet

-

Ekstra Bladet bragte ( 15.10.) et debatindlæ­g skrevet af Peter Pedersen med titlen ’ Forkælede pensionist­er’.

Peter Pedersen skriver i indlægget, at den private opsparing i øjeblikket er på knap 3100 milliarder kroner, og derfor sidder ældre på en formue og ’ griner hele vejen til banken’.

Jo, det er rigtigt, at der er opsparet rigtig mange penge til pension, men det skal ej glemmes, at det er både dig og mig, der er med til at spare de penge op. Det er altså ikke kun pensionist­ernes penge, men også alle dem, der går på pension i de næste mange år. Det er det, der skal sikre os alle sammen i fremtiden.

Det skal også pointeres, at jo mere man selv sparer op, jo mindre får man fra det offentlige, f. eks. får man lavere folkepensi­on. Så jo mere pensionist­erne selv har sparet op til pension, jo mindre ’ belaster’ de alle andre. Jens Højgaard Souschef i Ældre Sagen Hvorfor ikke flytte Statsminis­teriet til Jylland, når de blå regerer, og tilbage til København, når de røde får magten, lyder forslaget fra Sofus Hansen.

Vi skal jo forny os her i landet, og hvorfor ikke skele lidt til EU- parlamente­t som jo skifter imellem Strasbourg i Frankrig og Bruxelles i Belgien én gang om måneden. Vi kunne flytte Statsminis­teriet til det blå Jylland, når blå blok har magten, og tilbage igen til hovedstade­n når det er de røde. På den måde deles

sol og vind lige, og jyderne kan i den blå periode stolt vise deres uredelige formand frem som et godt signal for, hvad Udkantsdan­mark også er garant for. Og de røde kan gøre det samme bare uden uredelighe­d og med rank ryg. Sofus Hansen Birkevange­n 6 Herlev

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark