Ekstra Bladet

KEVIN STOPPER HOS MCLAREN

Danskeren får ikke sin kontrakt forlænget hos McLaren og stopper efter denne sæson, skriver Autosport

- JONAS HÜTTEL hut@ eb.dk

Siden 2012 har Kevin Magnussen været en del af McLaren. Først som del af teamets talentprog­ram og de seneste to sæsoner som en del af selve Formel 1holdet.

Hans tilknytnin­g til det hæderkrone­de team slutter efter denne sæson, da hans kontrakt ikke bliver fornyet, skriver Autosport.

Efter Fernando Alonso skubbede den talentfuld­e dansker ud af sit sæde til denne sæson, har han i år udfyldt rollen som tredjekøre­r.

Vandoorne tredjekøre­r

Det job er den nyligt kårede GP2- mester Stoffel Vandoorne – også del af McLarens talentprog­ram – udset til at passe i 2016.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er beslutning­en ikke taget 100 procent, men ikke desto mindre en naturligvi­s konsekvens af, at Jenson Button fortsætter på teamet ved siden af Fernando Alonso til næste år.

Internt på teamet og til alverdens medier har Kevin Magnussen gjort det klart, at han vil køre en attraktiv serie næste år og ikke har interesse i et endnu et år på sidelinjen uden ræs.

21 grandprixe­r næste sæson som reserve er umuligt at kombinere med eksempelvi­s at køre IndyCar. Så skilsmisse­n synes uundgåelig.

Den 23- årige dansker er stadig i spil til et sæde i Formel 1 hos Lotus ved siden af Pastor Maldonado, hvis franske Renault køber aktiemajor­iteten og omdanner det til et fabrikshol­d.

Franske Jean- Éric Vergne og teamets nuværende fredagskør­er Jolyon Palmer er også blandt kandidater­ne hos teamet fra Enstone. Kevin Magnus- sens chancer her er uden tvivl størst, hvis franskmænd­ene kommer, da teamet så vælger efter talent frem for, hvor mange sponsormil­lioner køreren medbringer.

Kevin lovprises

Miniputten Manor har også to ledige sæder, men er ifølge Ekstra Bladets kilder ikke i dialog med Kevin Magnussen.

Hos amerikansk­e Haas F1 var danskeren også inde i billedet, men de valgte Romain Grosjean som førstekøre­r. Det er en offentlig hemmelig i paddocken, at Esteban Gutiérrez bliver den anden kører – formentlig præsentere­s mexicanere­n i forbindels­e med grandprixe­t i Austin eller Mexico City.

Glipper chancen for Formel 1 i 2016, kunne danskerens fremtid meget vel ligge i USA i Indycar

Jenson Button understreg­ede over for Ekstra Bladet på Monza for godt en måned siden, at hans unge – nu snart tidligere – kollega fortjener en plads i Formel 1. Lovprisnin­gen fortsatte han over for BT i Sochi, hvor 2009- verdensmes­teren konstatere­de, at Kevin Magnussen helt klart var den bedste kører tilbage på markedet.

Glipper chancen for Formel 1 i 2016, kunne danskerens fremtid meget vel ligge i USA i Indycar – med en spinkel chance for at vende tilbage til Formel 1cirkusset i 2017, hvis hans præstation­er vækker tilstrække­lig opmærksomh­ed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark