Ekstra Bladet

Den store afbrænder

-

medlemslan­de misbrugte i går i Nyon i UEFA’S 54 Schweiz muligheden for at genskabe blot en lille del af fodboldens troværdigh­ed.

Det var ikke sket, hvis de havde haft modet til at smide forbundets suspendere­de præsident, Michel Platini, på porten. Men for mange i UEFA er selv en del af det dårlige miljø, som Platini og den ligeledes suspendere­de præsident for FIFA, Sepp Blatter, har været med til at skabe.

af gode grunde ikke selv til stede på møPLATINI VAR det, som tog det meste af dagen. I stedet var han repræsente­ret af sine advokater, og de kunne bekræfte, at det er korrekt, at Sepp Blatter i 2001 udbetalte knap 14 millioner kroner til Platini. Pengene var betaling for arbejde, som franskmand­en havde udført for FIFA i årene fra 1998 til 2002.

Der er så meget snavs på ham, blandt andet omkring hans støtte til Qatars VM i 2022, at han for længst burde være fjernet

forklaSELV HAR PLATINI ret den sene udbetaling, med at FIFA’s havde økonomiske problemer omkring årtusindes­kiftet. Hvilket ikke er korrekt.

Det store beløb blev udbetalt blot få måneder før, Platini afstod fra at stille op mod Blatter ved præsidentv­alget i FIFA i 2011. I stedet fik Platini et samlet UEFA til at støtte Blatters genvalg.

ingen skriftlig kontrakt på udbetaling­en. DER FINDES Den står ikke som en post i regnskabet. Den bunder alene i en mundtlig aftale mellem Blatter og Platini.

Med andre ord ligner det bestikkels­e, hvilket både Blatter og Platini selvfølgel­ig afviser.

Det schweizisk­e politi har rejst sag mod Blatter, mens Platini betragtes som værende svævende et sted mellem at være vidne og være sigtet.

er bleDE TO PRÆSIDENTE­R vet afhørt af FIFA’s etiske komité, som efterfølge­nde suspendere­de dem. Platini risikerer både en karantæne og en straffesag. De små 14 millioner stinker langt væk af en lokumsafta­le.

holder store dele ALLIGEVEL af UEFA fast i Platini som deres præsidentk­andidat. Det er dog ikke længere et enigt UEFA. En gruppe lande, herunder de nordiske forsøgte i går på mødet i Nyon at få kørt en alternativ europæisk kandidat på banen.

Det kunne der ikke samles fletal for. Desværre. Det burde være tydeligt for enhver, at Platini er uegnet som præsident for både UEFA og FIFA.

Der er så meget snavs på ham, blandt andet omkring hans støtte til Qatars VM i 2022, at han for længst burde være fjernet.

UEFA så chancen for at vise noget moral I GÅR HAVDE i en tid, hvor skandalern­e står i kø.

Den mulighed blev misbrugt på det groveste.

I går havde UEFA så chancen for at vise noget moral i en tid, hvor skandalern­e

står i kø. Den mulighed blev misbrugt på det groveste

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark