Ekstra Bladet

DYBT SPLITTET

Fortæller, at UEFA’s medlemslan­de langtfra er enige om fortsat at holde hånden over Platini

-

Efter et heldags krisemøde i går i UEFA’s nærmest forseglede hovedkvart­er i Nyon i Schweiz var den russiske sportsmini­ster, Vitaly Mutko, først ude af røret. Han forsøgte at udlægge teksten og sagde at alle medlemmern­e af UEFA’s eksekutivk­omité havde udtrykt deres fulde støtte til forbundets suspendere­de præsident, Michel Platini.

Ud over at være Vladimir Putins sportsmini­ster sidder Mutko i både UEFA og FIFA’s eksekutivk­omite, hvor han er kendt for at være en nær allieret af Platini og Blatter.

De blev begge i sidste uge suspendere­t i 90 dage af FIFA’s etiske komité på grund af en mistænkeli­g udbetaling på næsten 14 millioner kroner i 2011 fra Blatter til Platini.

Men det danske medlem af UEFA’s eksekutivk­omite, Al- lan Hansen, kan ikke genkende Mutkos udlægning af mødet.

Vi blev enige om tre ting, siger Allan Hansen til Ekstra Bladet og forklarer:

Samtlige 54 medlemmer af UEFA er enige om, at vi respektere­r Platinis store arbejde for UEFA.

Vi støtter hans ret til at få en fair behandling i forhold til de forskellig­e retsinstan­ser.

Vi opfordrer alle appelinsta­nser til at behandle hans sag hurtigt. Det gælder også den internatio­nale sportsdoms­tol, CAS.

Under tidspres

– Det siger sig selv, at hvis han bliver dømt, så er han ude af spillet. Så bliver han ikke præsident for FIFA. Bliver han frikendt, er det op til de enkelte landes moral, om de alligevel vil stemme på ham som præsident for FI- FA, siger Allan Hansen.

Det engelske medlem af eksekutivk­omitéen, David Gill, forlod mødet uden at mæle en lyd. Samme scene gentog sig, da en håndfuld tyske reportere forsøgte at trække en kommentar ud af præsidente­n for det tyske fodboldfor­bund, Wolfgang Niersbach.

DBU’s formand Jesper Møller

De internatio­nale nyhedsbure­auer fortæller, at UEFA’s medlemslan­de langtfra er enige om fortsat at holde hånden over Platini. Det nævnes, at en del af landene overvejer at bringe hollændere­n Michael Van Praag i spil som kandidat til præsidentp­osten i FIFA.

DBU’s formand Jesper Møller deltog også i mødet i Nyon.

– Jeg havde personligt gerne set, at vi havde lavet en Plan B med en ekstra kandidat, men jeg må respektere, at hovedparte­n af mine kolleger foreløbig ønsker at afvente sagens forløb, siger Jesper Møller.

Fristen for at stille op udløber 26. oktober, og det er tvivlsomt, om Platinis appelsager kan nå at blive behandlet inden. De europæiske fodboldled­ere er med andre ord under et tidspres.

Præsidentv­alget i FIFA finder sted 26. februar næste år, og UEFA- landene er enige om, at man ikke skal udskyde datoen.

Jeg må respektere, at hovedparte­n af mine kolleger foreløbig ønsker at afvente sagens forløb

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark