Ekstra Bladet

JEG HJÆLPER GERNE RIIS TILBAGE

SKRÅSIKKER: Senest i 2017 er Bjarne Riis tilbage i det profession­elle felt som teamejer, vurderer Saxo Bank- direktør Lars Seier Christense­n

- BRIAN ASKVIG

Efter otte sæsoner som sponsor i cykelsport­en trækker Saxo Bank stikket, men medejer Lars Seier Christense­n er parat til igen at koble sig på et projekt, når – ikke hvis – Bjarne Riis gør comeback som teamejer.

– Jeg tror, at Bjarne er tilbage senest i 2017. Han er verdens dygtigste på sit felt, og han er kun lige fyldt 50 år, så det skulle være mærkeligt, hvis han ikke gerne ville arbejde videre i cykelsport­en, siger Lars Seier Christense­n i et telefonint­erview med Ekstra Bladet.

– Jeg taler jævnligt med Riis. Vi er gode venner, og nogle gange taler vi om forretning og cykling. Det betyder ikke, at Riis ikke kan lave noget selv, men hvis han har brug for min hjælp, så er jeg altid villig til at lytte til en god idé.

Jeg taler jævnligt med Riis. Vi er gode venner, og nogle gange taler vi om forretning og cykling

Stop ikke overrasken­de

– Jeg hjælper gerne Bjarne tilbage, hvis jeg kan, men så længe, vi ser Bjarne tilbage igen, er det ikke afgørende for mig, om jeg er med eller ej, siger Lars Seier Christense­n.

I cykelverde­nen kom nyheden om Saxo Banks farvel til teamejer Oleg Tinkov ikke som en stor overraskel­se. Tinkov trådte til på Team Saxo Bank som sponsor i sommeren 2012 og købte halvandet år senere holdet af Bjarne Riis. Den danske bank forblev på holdet som sponsor, men da Tinkov i marts fyrede Riis og ydmygede ham ved at kalde ham doven og gammeldags, var der ikke mange, der forventede, at Saxo Bank ville forlænge sit sponsorat ind i 2016.

Pænt farvel til Tinkov

I en pressemedd­elelse sagde Saxo Bank torsdag pænt farvel og tak til Oleg Tinkov, men han viste ingen respekt for sin danske partner. Han slyngede i stedet via cyclingnew­s. com en af sine hyppige fornærmels­er af sted mod Danmark.

Det var givetvis ikke den afsked, Lars Seier Christense­n havde ønsket og forventet, men han lod sig ikke provokere af den russiske milliardær.

– Det har jeg ingen kommentare­r til. Vi synes, at samarbejde­t med Oleg Tinkov er gået fint, og vi takker for partnerska­bet og kigger fremad, sagde bankdirekt­øren torsdag eftermidda­g.

Seier Christense­n udtræder ved årsskiftet af direktione­n i Saxo Bank, men han er fortsat storaktion­ær. Hans mangeårige forretning­sparter Kim Fournais driver biksen videre. Fournais er i modsætning til Lars Seier Christense­n ivrig motionscyk­elrytter og var den, der i 2008 tog initiativ til sponsorate­t af Bjarne Riis’ hold.

Derfor er et fremtidigt sponsorat i cykelsport­en ikke udelukket – og faktisk kan banken allerede i 2016 have en finger med i spillet. Lars Seier Christense­n sagde torsdag, at bankens sponsorakt­iviteter i 2016 ikke omfatter ’ et større cykelspons­orat’.

– Betyder det, at Saxo Bank stadig vil være sponsor i sporten på et lavere niveau?

– Det vil jeg helst vente med at sige noget om, indtil

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark