Ekstra Bladet

Saxo havde ikke penge nok

-

Mens Saxo Bank pænt takker Oleg Tinkov for samarbejde­t i en pressemedd­elelse, kan den russiske milliardær Oleg Tinkov ikke dy sig for at sende de danske bankdirekt­ører Kim Fournais og Lars Seier Christense­n ud af cykelsport­en med et spark bagi.

Af egen drift har han ifølge cyclingnew­s. com henvendt sig til sitet for at gøre det klart, at det var ham, der sagde farvel og tak til Saxo Bank og ikke danskerne, der valgte ham fra, da den danske bank torsdag meddelte, at den opgiver sit sponsorat fra nytår.

– Saxo skred, da jeg bad dem betale rigtige penge for sponsorate­t og ikke en eller anden ’ Riis- aftale’, skriver Tinkov til cyclingnew­s. com.

– De havde simpelt hen ikke penge til at betale, så vi indgik ingen aftale med dem. Riis’ tilgang til tingene var altid at give dem en speciel- pris for så siden at bede om flere penge. Det er ikke min stil. Så det var min beslutning – ikke deres, skriver Tinkov.

Foragt for Danmark

Den russiske excentrike­r har gennem de senere år udviklet en dyb foragt for danskere og Danmark, og han har ved adskillige lejlighede­r ladet sit temperamen­t lø- be af med sig både på de sociale medier, og når journalist­er har dristet sig til at stille et spørgsmål med dansk vinkel.

Seneste under Tour de France løb det helt af med ham, da TV2 stillede et absolut relevant spørgsmål om det forventede antal af dan- ske ryttere på Tinkoff i 2016.

Spruttende af irritation lod han forstå, at han ’ fucking ikke har noget med Danmark at gøre’. Ikke ud over – tilføjede han med et fjoget grin – det Bang & Olufsenanl­æg, han åbenbart har stående derhjemme. B& O indgår i sponsorkre­dsen omkring holdet, men det har ikke afholdt Tinkov fra at sværte alt dansk til.

Han har også hængt sine ryttere ud på Twitter. Matti Breschel fik en over nakken, da Tinkov efter Milano- Sanremo erklærede, at den danske klassiker- rytter havde kørt ’ latterlig åndssvagt’ i finalen.

De fleste danske ryttere har forladt holdet i år. Tilbage er kun Michael Valgren og Jesper Hansen, og dertil kommer sportsdire­ktør Lars Michaelsen og få andre medlemmer af staben.

Holdet kører i næste sæson under navnet Team Tinkoff.

De havde simpelt hen ikke penge til at betale, så vi indgik ingen aftale med dem

ask

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark