Ekstra Bladet

Han er ikke blevet behandlet ordentligt

-

Landsholds­målmand Sebastian Dahm har kun hovedryste­n til overs for Odense Bulldogs’ behandling af landsholds­kollegaen Morten Andreasen.

Den tidligere Odense- kaptajn fik før denne sæson at vide, at klubben ikke havde tænkt sig at bruge ham, og Andreasen blev derfor smidt ned blandt reserverne med den besked, at han ikke havde nogen chance for at komme i betragtnin­g til eliteholde­t igen.

31- årige Morten Andreasen hiver derfor klubben i retten for mislighold­else af kontrakten og får i sin kamp både moralsk og juridisk opbakning af Danske Elitesport­sudøveres Forening ( DEF- sport).

– Ligesom de mange fans og hockey- kollegerne rundt om i landet støtter vi 100 pct. op om Morten Andreasen. Vi mener bestemt ikke, at han er blevet behandlet ordentligt af Odense Bulldogs, siger Sebastian Dahm, Ishockey Spiller Foreningen­s repræsenta­nt i DEF- sports bestyrelse, og fortsætter:

– Morten Andreasen har skrevet kontrakt med Odense Bulldogs, og en spiller kan altså ikke bare sættes til at spille på et breddehold, som han ikke har skrevet kontrakt med.

– Det er slet ikke en mulighed. Hvis Odense pludselig mener, at de ikke kan bruge ham, må de betale for at ophæve kontrakten. Og så er jeg ellers sikker på, at andre klubber står klar med kontraktti­lbud til en spiller af den kaliber, siger Sebastian Dahm til Ekstra Bladet.

En bærende kraft

Landstræne­r Janne Karlsson, andre klubber og hockey- eksperten Lasse Degn har i Ekstra Bladet rost Morten Andreasens kvaliteter som ishockey- spiller, og blandt ishockey- folket er der en stor undren over, at det er en sportslige begrundels­e, der ligger til grund for degraderin­gen.

Men Odense Bulldogs hævder hårdnakket, at det er årsagen.

Ifølge Henrik Benjaminse­n, næstforman­d og sportslig ansvarlig, har Andreasens faglige engagement intet at gøre med, at Odense Bulldogs ikke vil bruge ham længere.

Andreasen var ellers med ved forhandlin­gsbordet, da spillere og klubber i sommer var i konflikt i forbindels­e med forhandlin­ger om en overenskom­st. En overenskom­st, der vel at mærke ikke er blevet til noget endnu.

– Den sportslige begrundels­e, som Odense er kommet med, giver vi intet for. Morten Andreasen har ageret topprofess­ionelt i dette forløb.

– Samtidig har han været en af de bærende kræfter på Odenses hold og en stor del af det danske landshold, siger Sebastian Dahm.

Vilkår under al kritik

Formand i DEF- sport, bryderen Mark O. Madsen, bakker også op om Morten Andreasen og mener, at der skal gøres noget ved vilkårene for ishcokey-spillerne.

– Dansk ishockey er et fokusområd­e for DEF- sport. Vilkårene er simpelthen under al kritik, og det er Mortens ( Andreasen, red.) sag ét af desværre mange eksempler på. Det kan vi ikke bare ignorere.

– Spillerne fortjener rimelige vilkår, der sikrer dem bedre i forhold til skader. De har også krav på stabile kontraktfo­rhold og ordentlige arbejdsfor­hold. Der er ingen tvivl om, at dansk ishockey kan bære dette, og at tiden er moden til, at spillerne får nogle helt basale rammer på plads.

jwj og gisle

Hvis Odense pludselig mener, at de ikke kan bruge ham, må de betale for at ophæve kontrakten

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark