Ekstra Bladet

Gå hjem, fastelavn

-

Luende lygter og uhyggelige børn – skønt!

fuldt, når græskarren­e luer om aftenen og voodoo- skelettern­e rasler i syrenbuske­ne.

Og da langt sjovere for ungerne end at skulle stå på række for at gokke i en fastelavns­tønde fyldt med

kedelige appelsiner. Især hvis tønderne er meget solide.

af mismodige SpiRÆKKER dermen med dynejakken ud over kostumet, der bare står og venter på at komme til. Mens forældrene­s tæer langsomt mumificere­s af kulde. Nej tak.

Allehelgen­s- aften går ungerne i mit kvarter derimod virkelig til vaflerne: gasgrønne ansigter og lilla tænder. Edderkoppe­r og vampyr- smil. Spøgelser og nyopgraved­e lig. De opfører sig også uhyggeligt i stedet for bare at være klædt ud og sige dav. Små flokke i blandede aldre går rundt fra hus til hus – dér hvor folk har sat lys ud – og de er HELT oppe på dupperne i forhold til fastelavns­tiden.

også nærmest et NU FIK VI traume én fastelavn, og det smitter måske af på min fastelavns- træthed. Min mand ville score ekstra points og havde bagt en million fastelavns­boller. Mis- og vantro prægede de små ansigter, når han stod klar i køkkendøre­n med sit fad. De vil da have chokolade! Vi gumlede tørre boller i os i ugevis – ikke en gang hunden gad æde dem til sidst.

er også mere HALLOWEEN stemningsf­uld, fordi det er om aftenen. Jeg overdrev måske min rædsel ved én lejlighed, hvor et par børn under flagrende lagner råbte uuhuuuu bag nogle store træer, da jeg kom cyklende. Et af de mindste spøgelser sagde trøstende: Det bare mig, Marianne. Gudskelov!

Andre kappes om de klammeste retter til den store aften som ørevokspan­dekager ( gule af græskarmos) og flasker med rottegift ( sprite med blå frugtfarve).

er et must i PUMKIN-SPICE USA, kan jeg forstå på Berlingske­s korrespond­ent. Et krydderi af sjældent kvalmende art, vi ikke er nået til endnu. Det bliver puttet i alt fra kaffe til barberskum, øl og hundekiks. Dér stopper ploven.

Londons store KVAJEBAJER: læs af en borgmester, Boris Johnson, væltede i går en spinkel tiårig dreng under en mini- rugbykamp i Japan. Det skulle ellers bare være sjov under et handelsfre­mstød i Japan. Rugby, der er en ikke- kontakt- sport i Japan, i modsætning til briternes hårde udgave. Det glemte Boris så lige.

Drengen, der kunne være trådt flad som en pandekage, Toki Sekiguchi, sagde ’det gjorde lidt ondt’. Det tror vi på.

 ?? FOTO: JOHNER ??
FOTO: JOHNER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark