Ekstra Bladet

FREM MED BILAGENE

-

– JEG HAR IKKE noget belæg for at sige, at der er blevet svindlet. Men jeg har grund til at undre mig kraftigt, når jeg intet kan få at vide. Så vokser mistanken.

Med sådanne udtalelser fra sin tidligere partifælle Rikke Karlsson er EU- stemmeslug­eren Morten Messerschm­idt ( DF) havnet i en situation, som han har svært ved at styre, medmindre han handler resolut.

RIKKE KARLSSON, der fortsætter i EU- parlamente­t som løsgænger, vil have klarhed over pengeforbr­uget i to skatteyder­finansiere­de EU- fonde, som Messerschm­idt står i spidsen for.

DE TO FONDE – MELD OG FELD – har brugt næsten ti millioner kr. sidste år på oplysnings­virksomhed og propaganda i forbindels­e med valgkampe.

Rikke Karlsson er især interesser­et i 2014- regskabet, som blev fremlagt i onsdags – men uden bilag. Messerschm­idt mener dog ikke, det rager hende, hvordan pengene er brugt, fordi hun – efter hans mening – ikke var medlem i regnskabså­ret. PÅ SIN SÆDVANLIGE arrogante og nedladende facon har han nedgjort hende med bemærkning­er om, at Rikke Karlsson er en forvirret lille pige fra Rebild, der har svært ved at overskue tingene.

MESSERSCHM­IDT understreg­er, at regnskaber­ne er i den skønneste orden, og at de er forsynet med pletfrie revisionsp­åtegnin- ger.

Hertil kan man bemærke – uden sammenlign­ing i øvrigt – at revisionen i flere år f.eks. blåstemple­de regnskaber­ne i den virksomhed, storsvindl­eren Stein Bagger var direktør for. For revisionen kontroller­er ikke, hvad pengene er brugt til. Messerschm­idt må handle her og nu. HIDTIL HAR DF-TOPPEN – udadtil – forholdt sig tavs i sagen, mens Karlsson åbent bakkes op af sin tidligere DFkollega Jørn Dohrmann. EU- parlamente­ts interne finanstils­yn er ligeledes begyndt at røre på sig.

Efter sin jordskreds­sejr med næsten 466.000 personlige stemmer ved EUvalget sidste år har Morten Messerschm­idt troet, han kan gå på vandet. Og optrådt derefter.

Han har troet, han kan gå på vandet

MEN SOM ANDRE almindelig­e dødelige må han følge de demokratis­ke spilleregl­er – hvilket i det konkrete tilfælde vil sige, at han bør lægge ALLE bilag åbent frem.

Ellers fristes man til at tro, at der er foregået noget i de to fonde, som ikke tåler dagens lys.

Læs reportagen side 6, 7 og 8

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark